All articles are translated into english via Google. For english version of the article click on "Read More" link... Please note, "Thashetheme" is albanian word for gossip.
Showing posts with label Pashka Sokoli. Show all posts
Showing posts with label Pashka Sokoli. Show all posts

Wednesday, 1 February 2012

Pretendentja per Oskar, Glenn Close: Per rolin u frymezova nga shqiptarja...

Pretendentja per Oskar - Glenn Close: Per rolin u frymezova nga shqiptarja

Glenn Close kete vit eshte nominuar ne kategorine e cmimit Oskar per aktoren me te mire femer, ne rolin e Albert Nobbs te filmit me te njejtin titull. Ky film i shkruar nga vete aktorja (ka punuar per skenarin) tregon per jeten e nje gruaje ne Irlanden e shekullit te 19 e cila vishet si mashkull per te mbijetuar ne jeten shoqerore dhe ekonomike te ketij vendi gjate kesaj kohe. Ju duket pak si figure e njohur? Keni te drejte qe mendoni keshtu, pasi Albert Nobbs si personazh, eshte i ngjashem me nje fenomen socialo-kulturor ne disa zona te Shqiperise,ku femrat ne mungese te mashkullit ne shtepi (ose thjesht nga deshira) betohen qe do te jetojne si mashkull duke e zbatuar kete ne veshje,sjellje e pune.

Gossip definition

Gossip is idle talk or rumor about the personal or private affairs of others. It is one of the oldest and most common means of sharing facts, views and slander. This term is used pejoratively by its reputation for the introduction of errors and variations into the information transmitted, and it also describes idle chat, a rumor of personal, or trivial nature.

The term is sometimes used to specifically refer to the spreading of dirt and misinformation, as (for example) through excited discussion of scandals. Some newspapers carry "gossip columns" which detail the social and personal lives of celebrities or of élite members of certain communities.

TV&Showbiz | Mail Online