All articles are translated into english via Google. For english version of the article click on "Read More" link... Please note, "Thashetheme" is albanian word for gossip.
Showing posts with label Republika Kasmahu. Show all posts
Showing posts with label Republika Kasmahu. Show all posts

Wednesday, 15 April 2009

Bika Kthehet Ne Lazarat, Pritet Si Heroine!

Republika pritet ne Lazarat si heroine

Bika Big Brother Albania 2Republika e "Big Brother" eshte kthyer ne fshatin e saj ne Lazarat. Nje varg i gjate makinash te zbukuruara me flamuj kombetare dhe banderola me emrin e saj e kane shoqeruar hyrjen e vajzes se famshme deri ne hyrje te fshatit.

Nga qendra e zerit vinte hareshem ne sfond muzika popullore e zones. “Jam teper e mallengjyer, shume shume e shokuar. E di qe me duan, e treguan. Eshte shume per mua, nuk e prisja, kam ngelur e habitur”, shprehet vajza e shtepise se "Big Brother" qe doli dy jave me pare.

I gjithe fshati kishte mbushur sheshin duke i rezervuar Bikes nje pritje prej heroine. “Te pakten nuk na kane rene vlerat si fshat. Si prind i saj ia kam borxh fshatit per nderin qe i bene”, shprehet xhaxhai i Bikes, Enver Kazma.

Nderkaq, keshilli i komunes ka vendosur ta nderoje Republiken me titullin e “Nderit”.

“Bika dha mesazhin qe ka karakter te forte e te qendrueshem. Nuk mund te kete nje shoqeri te shendetshme pa nje familje te shendoshe”, tha para banoreve kryetari i komunes, Dashnor Aliko. Bika tashme eshte kthyer ne shtepine e saj. Takimi me gjyshen qe e rriti ishte epilogu me mire i kesaj pritje. /tch/14.04.09/

Shiko Videon!

- - - - - - - - - - - - - - - -
+tag: republika kasmahu kazma big brother albania 2
- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

Republic is expected to Lazar as heroin

Republic of "Big Brother" is back in her village in Lazar. A long string of cars decorated with national flags and banner with her name have accompanied the entry of the famous girl to the entrance of the village.

Voice coming from the center of blissful background music popular in the area. "I am very touched and, very very shocked. I know that love, and showed. It is more about me, not expected, I remain surprised, "says daughter home" Big Brother "which appeared two weeks ago.

All the village square was filled with expectations of a reserved Bikes heroin. "At least we have not dropped as village values. As parents we owe her for the honor that the village did, "says uncle of Bikes, Enver pick.

Meanwhile, the Municipal Council has decided to honor the Republic with the title of "honorary".

"Bika gave the message that character is strong and sustainable. There can be no healthy society without a healthy family, "said the mayor before the inhabitants, Aliko lover. Bika is now back in her home. Meeting with the grandmother who was raised with good outcome of this reception.
]]

Friday, 10 April 2009

Bika ne Karaoke, i Kalon Merzia!

Bika Big Brother Albania 2
/photo magic4karaoke/

Pas daljes nga BB, Republika, ne karaoke

Republika mund te mos e kete menduar se do te jete ndonjehere ne karaoke, por ja; ate qe ta ben shoqeria, nuk ta ben as perendia... Pas daljes nga shtepia e Big Brother-it, Bika, tashme "VIP", e gjen veten ne ambiente ku kendohet e kercehet, se bashku me ish-banoret e tjere te shtepise. Pas qarjes dhe perjetimit jo te mire emocional per largimin nga shtepia, ate e shikon me te lumtur dhe me te qeshur se kurre, duke kenduar e hedhur valle... Vajza nga Lazarati i Gjirokastres, e etiketuar per nje karakter te forte dhe te vendosur, ka qene prane e prane me Zhuljeten, se ciles ia kishte thene "cope" se nuk e duronte dot per natyren e saj shume femerore. Madje, e thene ndryshe, per te ajo ishte si "Mbreteresha mbi bizele". Kjo ishte edhe fakti qe dy vajzat paten nje minidebat me njera-tjetren ne studio, pas daljes nga shtepia. Zhuljeta i vuri ne dukje qe Republika nuk kishte asgje te perbashket me te dhe se ishte shume larg te qenit femer, ndersa nga ana tjeter, ajo e quajti ate si nje femer shume delikate dhe, sipas saj, femer mund te ndihesh edhe me sjellje te tjera dhe jo te jesh "e keputur" si ti, i eshte drejtuar ajo Zhuljetes. Pas mbylljes se programit, ata te gjithe se bashku kane festuar, por ne foto vihet re se Zhuljeta dhe Republika qendrojne larg njera-tjetres. Pas momentit kur i komunikuan se duhet te linte shtepine dhe te hiqte perfundimisht dore nga endrra per te fituar 70 mije euro, duket se i ka kaluar shume shpejt merzitja. Buzeqeshja ne cdo foto, nuk te lejon te dyshosh ndryshe, madje kete buzeqeshje ia kane shtuar me shume klientet e tjere te karaokes, te cilet therrisnin 'me sa kishin ne koke' emrin e Bikes. Do te ishte mire qe Republika t'ia merrte ndonje labce..., pasi mund te ishte i vetmi moment aty, ne te cilin do te ishte vetvetja. /shekulli/09.04.09/
- - - - - - - - - - - - - - - -
+tag: republika kasmahu
- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

After exit from the Big Brother, Republika in karaoke

Republic may not have thought that sometimes we will be karaoke, but it; what makes them friends, it does not even heaven ... After exit from the Big Brother house it, Bika, current "VIP", finds itself in environments where kendohet of kercehet, along with other former residents of the house. After experiencing qarjes and not good for emotional removal from home, it sees the happiness and laughter than ever, singing and dancing cast ... Girl from Lazarati of Gjirokastra, a character labeled the strong and determined, has been at the at the Zhuljeten, which it had said "PIECE" that cannot stand the nature of its very feminine. Furthermore, unlike the said, for she was as "Queen of peas." It was the fact that two girls had a minidebat with each other in the studio, after exit from the house. Zhuljeta the Republic noted that he had nothing in common with and it was far from being female, while on the other hand, she described it as a very delicate and female, according to her, the female may feel with the behavior other and not to be "tired of" you, it is directed Zhuljetes. After closing the program, they are all together celebrating, but we note that the picture Zhuljeta Republic and stay away from each other. After that moment when komunikuan must leave home and to finally lift up the dream to earn 70 thousand euros, seems to have spent more quickly upset. Smile in every picture, not to allow the dyshosh differently, even the smile we have added more customers other karaokes, who shouted 'as we had headache' Bikes name. That would be good to get a Republic ... labce, as may be the only moment there, which would be self.
]]

Saturday, 4 April 2009

Big Brother Albania 2: REPUBLIKA ELIMINOHET!

BIG BROTHER ALBANIA 2, NATA E NENTE, SPEKTAKLI

REPUBLIKA KASMAHU ELIMINOHET!

Republika Kasmahu
/photo top channel/

Big Brother ka kominikuar se publiku ka vendosur qe (me 36% te votave) banori qe duhet te le menjehere shtepine, duke humbur perfundimisht mundesine per te fituar 70,000 euro eshte Republika Kasmahu!
- - - - - - - - - - - - - - - -
Eleminimi i Republikes
04/04/09 22:36

Big Brother ka vendosur qe eleminimi i banorit te behet ne nje menyre tjeter nga ajo qe jemi mesuar te shikojme. Te kandiduarit pasi kane takuar banoret jane izoluar tek tyneli dhe nuk munden te degjonin ate qe ndodhte ne shtepi. Njeri nga banoret i merrte te kandiduarit e shpetuar. Publiku vendosi qe e eleminuara te jete Republika. Detyra e veshtire per ta njoftuar kete gje iu dha Dritanit. Dy personat te cilat rrezikonin daljen ishin Adelajda dhe Republika. Ai mes loteve mori Adelajden duke i bere te ditur Republikes qe ishte personi qe duhej te largohej. Ajo eshte perballur ne studjo me opinionistet si dhe me disa prej te eleminuarve.
- - - - - - - - - - - - - - - -
p.s. Si u votua tek AlbaVipNews.blogspot.com

ADELA 494 (24%)
AIDA 386 (18%)
QESTORI 423 (20%)
REPUBLIKA 740 (36%)

TOTAL VOTA 2043

- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

The elimination of the Republika
04/04/09 22:36

Big Brother has decided that the elimination of inhabitant be a different way from what we learn to look. Kandiduarit to meet people after they are isolated to tunel and can not hear what happened at home. By residents of each take to save the kandiduarit. The public decided that the Republic be eliminated. Difficult task to announce this Dritanit given. Two persons were out to jeopardize that Adelajda Republic. He took in tears Adelajden between making to know that the Republic was the person who had to leave. She was faced with in studying opinionists and some of the eleminated ones.
]]

Thursday, 5 March 2009

Big Brother Albania 2: Bjordi "Adelen e Shoh si Shoqe"

BIG BROTHER ALBANIA 2

Bjordi Bika Big Brother Albania 2“Adelajden e shoh si shoqe!”
05/03/09 01:50

“Si e shikon ti Adelajden, - e ka pyetur Republika Bjordin, - si shoqe apo dicka me shume?”. Bjordi i eshte pergjigjur se e sheh thjesht si shoqe, per aq kohe sa ajo nuk e lejon per me shume, kur gjithe diten i largohet, i thote te mos e preki apo mos bej ate, mos bej kete. Republika i ka thene se kur ai e puth, Adela nuk i shmanget. Bjordi e ka kundershtuar, sepse, sipas tij, ajo i shmanget. Republika vazhdoi duke i thene se kishte vene re qe nje dite me pare, ai e kishte perqafur dhe ajo nuk e kishte shmangur dhe se ajo mendonte se Adelajda e pelqente, por nuk donte te bente gjeste, qe te binte ne sy. “Ti mendon se ajo te pelqen si cun, apo te sheh si te shoh une?” – e ka pyetur serish Republika Bjordin. Ai i eshte pergjijgur se nuk e dinte. Republika e ka pyetur edhe nese e bezdiste qe po e pyeste dhe Bjordi i eshte pergjigjur se do te bezdisej nese do ta pyeste dikush tjeter, por jo Republika, pasi ai e kuptonte drejt qellimin e pyetjeve te saj.
- - - - - - - - - - - - - - - -
+tag: republika bika biord biordi adelajda xhamani mezini adelaida
- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com

Saturday, 21 February 2009

Bika e Big Brother, Krenaria e Lazaratit!

Republika Kasmahu
/photo top channel/

'Lazarati, krenar per Republiken ne Big Brother'

Ne Lazarat me familjen e Republika Kazmes se Big Brotherit. Flet gjyshja dhe xhaxhai qe e ka rritur. "Kur hapi biseden per te shkuar ne Big Brother, i pari e mbeshteti djali i xhaxhait, pastaj gjithe familja"

Republika Kazma sfidoi mentalitetin dhe ligjet e pashkruara, qe vazhdojne te ekzistojne ne fshatin ku ajo jeton, Lazarat, me pjesemarrjen ne edicionin e dyte te Big Brother. Por, ndryshe nga sa pritej, guximi i treguar prej saj eshte kthyer ne nje pike krenarie ne kete zone.

Pothuajse te gjithe banoret e kane pershendetur kete ndermarrje te vajzes se fshatit te tyre, madje duke shpresuar edhe ne nje fitore te saj. "Eshte nje arritje shume e madhe, qe tregon se emancipimi ketu te ne eshte me se i pranishem", - shprehet njeri prej banoreve ne qender te fshatit, ndersa pyesim per shtepine e Republikes, apo Bikes, sic njihet ndryshe.

Ne hyrje te baneses del dhe na pret xhaxhai i Bikes, Enver Kazma, i cili na fton te hyjme brenda. Ne dhomen e vogel, gjeja e pare qe bie ne sy eshte njeri prej kanaleve te Big Brother-it, i fiksuar ne ekranin e televizorit. Qysh prej dates 7 shkurt, ne familjen Kazma ndiqen vetem dy stacionet qe transmetojne kete reality shoe, deri ne oret e para te mesnates. "Ne fillim, diten e pare qe me iku nga shtepia, u merzita shume, por tani e shoh gjithe diten dhe cmallem". Keshtu e nis rrefimin gjyshja e Republikes, Rabi Kazma, e cila e ka rritur ate thuajse foshnje. Pavaresisht moshes se thyer, e ka kuptuar vendimin e mbeses se saj, ndonese ne fillim me pak medyshje. Ka qene nje vendim i Republikes, e qe me pas u pasua nga aprovimi i djalit te xhaxhait te saj, e me tej prej gjithe anetareve te familjes.

"Jam shume e kenaqur qe Bika ka vajtur atje. Ne fillim me erdhi pak keq, se mendonim per opinionin e fshatit. Por Bikes i ishte mbushur mendja dhe me tha qe do te shkonte, sido qe te ishte, se donte t'i dilte per zot vetes se saj. "Te vesh me shendet", - i thashe une. "Jam kenaqur shume deri tani qe e shoh atje. Tere diten e tere naten aty i kam syte. Sic e kisha ne shtepi, ashtu me ka dale edhe atje. Ajo ka qene shume e mbyllur brenda. Qe femije ka qene e prere ne vendimet e saj dhe ashtu vazhdon te jete", - tregon me tej gjyshja Rabi.

Qendrimi i vajzes se tyre brenda shtepise se Big Brother-it, u duket shume korrekt dhe thone se Bika eshte e njejta me ate qe kane njohur pergjate gjithe jetes. Asgje nuk ka ndryshuar tek ajo gjate kesaj kohe te qendrimit ne shtepi. E fakti qe ka thyer nje mentalitet, tregon per nje fryme te re. "Une si xhaxhai i Bikes, e kam pritur me kenaqesi vendimin e saj. Qejfi ma kishte qe ne fillim, pavaresisht rrethanave, ekonomise e cdo gjeje tjeter. Edhe gruaja dhe femijet e kane pritur me kenaqesi dhe sebep ka qene djali im, kusheriri i Bikes, por qe ajo i thote vella. Ai e ka mbeshtetur me shume nga te gjithe. Mamase sime, qe e ka rritur, ne fillim i erdhi pak keq, edhe per shkak te moshes, por edhe sepse jetojme ne fshat, me ligje e kanune. E kam mbeshtetur dhe do te vazhdoj ta mbeshtes. Qekur mori vendimin e vleresova, tani varet se si do te vleresohet nga te tjeret. E di cfare edukate ka, e di ne c'ambient eshte rritur, eshte edhe e arsimuar. Ajo duhet te beje perpara, te ece, se koha ka bere punen e saj", - shprehet me tej Enveri, xhaxhai i Bikes, qe ne te vertete e ka rritur.

Familja Kazma vlereson gjithashtu faktin se, nje pjese e mire e bashkefshatareve te tyre e kane pershendetur dhe e mbeshtesin Biken. Dhe pse punet marrin gjithe diten, oret e darkes dhe ato te vona pas mesnate, jane "takimi" i Enverit me Biken, kohe ne te cilen e ndjek me vemendje maksimale. "E ndjek deri ne oren 2 te nates, pasi diten nuk kam mundesi, se jam ne pune. Deri tani me ka pelqyer qendrimi i saj, eshte e vendosur, nga memoria eshte shume e forte dhe nuk e tradhton asnjehere fjalen qe thote. Eshte origjinale, nuk di te shtiret, eshte shume e drejte dhe i urren njerezit qe shtiren. Por, nje fjale popullore thote qe te drejtit i eshte prere gjuha", - shprehet me tej Enver Kazma.

Fakti nese vajza e tyre, Republika, del fituese e ketij edicioni, nuk eshte shume i rendesishem. Ajo qe vlen me shume per familjen Kazma, jane vlerat qe po tregon dhe do te vazhdoje te tregoje Bika, per sa kohe do te jete pjese e edicionit. /entela bani/shekulli/21.02.09/
- - - - - - - - - - - - - - - -
+tag: bika republika kazma kasmahu
- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com

Tuesday, 17 February 2009

Big Brother Albania 2: Perplasen Erjola dhe Bika!

BIG BROTHER ALBANIA 2

Erjola Bika Big Brother Albania 2“Perplasje” mes Erjoles dhe Republikes!
17/02/09 14:00

Ndersa Erjola po hapte petet per byrekun e drekes, Republika ka hyre ne kuzhine. Ajo i ka thene Agonit dicka qe Erjola nuk e ka degjuar mire dhe e ka pyetur Republiken: “Ke kerkon?” –“Veten time!” – ia ka thyer Bikja. Kaq ka mjaftuar qe Erjola t’i kerkoje asaj sqarime se perse duhet te fliste ne kete menyre. Debati eshte zhvilluar me tej. Republika i ka thene Erjoles se ajo i merr gjerat negativisht dhe nuk e kuptonte pse duhet ta bente gjithmone kete. Erjola i ka thene se i beri nje pyetje normale dhe priste nje pergjigje normale, fraze te ciles Bika i eshte pergjigjur se e ka vene re se ajo gjithmone i zgjat gjerat. “Fundja ashtu me erdhi mua per ta thene, ashtu do ta them!” – ka perfunduar ajo.
- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com

Tuesday, 10 February 2009

Big Brother Albania 2: Agoni "Vajzat Shqiptare Jane Te Embla"

BIG BROTHER ALBANIA 2, DITA 4

Big Brother Albania AgoniAgoni “Vajzat shqiptare jane te embla”
10/02/2009 20:30

Adi, Bika dhe Agoni bisedojne per femrat. Agoni mendon se femrat nga Shqiperia, jane me te embla krahasuar me vajzat e Prishtines dhe kane nje te folur shume perkedhelese dhe joshese per meshkujt e Kosoves. Adi mendon se edhe vajzat e Kosoves jane shume te embla dhe nuk nguron qe te thote mendimin e tij per Mimozen, e cila sipas tij eshte shume sensuale. Me ardhjen e Dritanit mes tyre biseda zhvendoset tek deshira qe ka Republika per t’u bere oficere policie. Ajo mendon se supriza me e bukur do te ishte sikur te pranohej te behej oficere pasi te dilte nga shtepia. Dritani mendon se perpos pasionit qe Bika ka per ushtrine, ata qe e provojne nuk mendojne njesoj si ajo. Me pas biseda zhvendoset ne planet qe ata kane per te udhetuar neper Shqiperi pas daljes nga shtepia e Big Brother, me nje turne te gjate nga Shqiperia ne Kosove Kosove.
- - - - - - - - - - - - - - - -
+tag: agon radoniqi ardian pojana republika kasmahu
- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com

Big Brother Albania 2: Republika Reciton!

BIG BROTHER ALBANIA 2, DITA 4

Big Brother Albania 2 RepublikaRepublika reciton
10/02/09 03:30 ?

Megjithese ka ngecur ne vargjet e “Poemes se mjerimit”, te Migjenit, Republika ka preferuar te performoje para banoreve te shtepise, te cilet me ne fund vendosen te heshtin e ta degjojne, me nje poezi nga Lermontovi. Para se te fillonte, ajo i ka paralajmeruar te gjithe te mos qeshin, ndryshe, ne gjestin me te pare, do ta braktiste recitimin. Me pas, e joshur nga “suksesi” ajo vazhdoi debutimin e saj me nje tjeter poezi.
- - - - - - - - - - - - - - - -
+tag: republika kasmahu bika
- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com

Monday, 9 February 2009

Big Brother Albania 2: Republika "Kam Respekt Per Policine"

BIG BROTHER ALBANIA 2, DITA 3

Big Brother Albania RepublikaRepublika “Kam respekt per policine”
09/02/2009 18:15

Edhe pse me tone jo fort miqesore, Republika dhe Qetesori jane perqendruar ne nje debat mjaft te nxehte mes tyre, pikerisht rolin e policise. Qetesori thote se policia nuk eshte aspak e nevojshme te patrulloje ne qytetet e vogla, si Orikumi, ndersa vajza nga Lazarati mendon krejtesisht te kunderten duke thene se uniformat blu bejne detyren e tyre, kudo qofshin ato. Sipas Qetesorit prania e policise ne qytetet e vogla eshte me shume nje mjet presioni per qytetaret, sesa per te bere detyren qe i takon. “Une kam respekt per forcat e shtetit dhe nuk me frikeson fakti kur mund te shoh ndonje polic, pasi ata jane thjesht ne krye te detyres”-ka thene Bikja. Biseda nderpritet kur ne mes hyn Aida e cila i terheq vemendjen vajzes nga Lazarati duke i thene se duhet te kujdeset me shume per pamjen e saj te jashtme, duke i treguar disa sekrete estetike qe ajo eshte e bindur se do ta ndryshojne dukshem imazhin e saj.
- - - - - - - - - - - - - - - -
+tag: republika kasmahu qetsor ferunaj qetesor
- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com

Big Brother Albania 2: Republika Zgjohet e Para

BIG BROTHER ALBANIA 2, DITA 3

Big Brother Albania RepublikaRepublika zgjohet e para
09/02/2009 07:56

E para nga banoret, qe u zgjua, ishte Republika. Ajo e nisi diten duke bere palester e duke shijuar freskine e mengjesit, ne oborrin e shtepise, nderkohe qe te gjithe banoret e tjere flinin.
- - - - - - - - - - - - - - - -
+tag: republika kasmahu
- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com

Sunday, 8 February 2009

Big Brother Albania 2: Republika Kasmahu Profil!

Republika Kasmahu
/photo top channel/

BIG BROTHER ALBANIA 2: REPUBLIKA KASMAHU PROFIL!

Mosha: 24 vjec
Vendlindja: Gjirokaster
Vendbanimi: Lazarat
Gjendja civile: Beqare
Arsimi: I larte, Gjuhe-Letersi
Profesioni: E papune
Hobi: Poezia

Do te hyje ne Big Brother sepse: do te paraqese veten dhe te tregoje se vajzat e fshatit nuk jane inferiore.

Karakteristika: E forte, e vendosur, e sinqerte. Tip i ndjeshem dhe romantik. Pelqen Shekspirin. Nuk i ka prinderit. Qe e vogel jeton me gjyshen. Ka marredhenie shume te mira, me te dhe me xhaxhain. Endrra e saj eshte Akademia e rendit. Me parate e fituara do donte te ndihmonte te afermit, te kishte nje vile te vogel ne plazh ku te mund te shkonte bashke me gjyshen dhe pastaj te tjerat t’i investonte per te hyre ne Akademine e Rendit.


- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com

Gossip definition

Gossip is idle talk or rumor about the personal or private affairs of others. It is one of the oldest and most common means of sharing facts, views and slander. This term is used pejoratively by its reputation for the introduction of errors and variations into the information transmitted, and it also describes idle chat, a rumor of personal, or trivial nature.

The term is sometimes used to specifically refer to the spreading of dirt and misinformation, as (for example) through excited discussion of scandals. Some newspapers carry "gossip columns" which detail the social and personal lives of celebrities or of élite members of certain communities.

TV&Showbiz | Mail Online