All articles are translated into english via Google. For english version of the article click on "Read More" link... Please note, "Thashetheme" is albanian word for gossip.
Showing posts with label Sevdai Radogoshi. Show all posts
Showing posts with label Sevdai Radogoshi. Show all posts

Wednesday, 23 June 2010

Sevdai Radogoshi: Une Jam Legjende!


/photo telegrafi/

Sevdai Radogoshi: Kush luan me mua - bëhet i madh

Edhe kur është serioz njerëzit qeshen me të. Madje, edhe atëherë kur është i nervozuar dhe nuk është me humor. Ky është çmimi që duhet ta paguajë në jetë për humorin e tij në estradën kosovare. Sevdai Radogoshi, njeriu që 37 vjet gjendet në estradë dhe që ka krijuar Qumilin, Dikin, Gipën, Sylën, zojën Zyba, flet për jetën e tij, karrierën, për herë të parë për portalin tonë.

Kur takohesh me të dhe ai ia fillon dy-tri shakatë e para, ty të duket se është duke aktruar dhe të shkon mendja ta pyesësh se cili qenka ky personazh i ri i krijuar prej tij. Mirëpo, i tillë është ai, humorist i lindur që pa telashe mund të krijojë personazhe, secili më qesharak se tjetri. Sevdai Radogoshi, së pari ka filluar si valltar, në moshën 13-14 vjeçare. Më pas kishte qenë një kohë edhe boksier i kategorisë pendël. Kishte punuar edhe shitës në Mëhallë të Hudumit dhe kasap në thertoren "Agimi". Mirëpo, skeçet e para në estradë i kishte punuar në vitin 1973, për t'u popullarizuar në mesin e viteve tetëdhjetë me "Qumilin" e paharrueshëm.

Prej 1973 në skenë...
Deri në klasën e tretë kam menduar se jam budalla, meqë flisja mbrapshtë dhe njerëzit qeshnin me mua, kurse mësuesi më rrihte. Karrierën e fillova duke e imituar Mixhën Ramë, derisa një ditë mixha Ramë i vërtetë (Fitim Domi), më sugjeroi që për të pasur sukses të mos e imitoja.Për herë të parë në RTP më ka ftuar regjisori Xhemil Vraniqi më 1982. Kam luajtur një monolog të Ramiz Kelmendit, gjakovarin. Tekstin nga gjuha letrare e kam bërë në gjuhë të gjakovarit. Në një promovim të videokasetës në Pejë, Ramizi ka thënë se, Sevdaiu është “doktor i zemrave tona që shëron zemrat tona. Vetëm një tekst të Rifat Kukajt e kam realizuar më 1983 së bashku me Luan Dakën dhe Mixhën Ramë (Baca Kolë) për RTP-në.

Jeni ndër humoristët e paktë shqiptarë që keni luajtur disa role. Sa role i keni bërë deri më sot?
Kam 36 personazhe të mia. Por, kam krijuar personazhe edhe për të tjerët, si psh: Mojen, Zhylafetin, Lumen (Elida Shasivari), Zyra (Zyrafete Gashi), Moni, Hasani (Besim Dina), Haxhi Baba, Elezi (Ibrahim Krajkova), Bujari, Vineta, Noci (Bujar Bobani), baba Hoxhë (Aziz Saliuka), tota Namie, Mumira (Shqipe Hoxha), Shkokla (Arben Danceli), Flakrimi (Arben Lleshi), Fetije Qarallajka (Vjollca Rizvanolli), Zymernija (Shkumbin Radogoshi), etj. Qumilin e kam krijuar vet më 1983. Më 1986 Mustafë Halili, ish-redaktor më tha të bashkëpunoj me Lecin. Unë pa pëlqimin e tij e mora edhe Rasim Thaçin dhe e pagëzova me emrin Cimë, sepse Cima më ka pëlqye shumë si humorist dhe prapë e dua. Për këto vjet sa kam luajt, kam shkruar mbi 800 skeçe dhe 3 komedi. Nuk janë pak a...?
Ishte në një kohë shumë i shikuar emisioni “Treshi përsheshi”?
Me paraqitjen e Treshit-përsheshit (të cilin e pagëzoi Ibrahim Kadriu) kemi bërë revolucion në humorin kosovar. Deri atëherë në RTP humori është interpretuar në gjuhë letrare që e kanë shkruar skenaristët, ndërsa e kanë interpretuar aktorët e teatrit të Prishtinës, Gjakovës dhe Gjilanit. Ne jemi legjendë e humorit në Kosovë, me ne ka fillua humori. Skeçet e Treshit kanë qenë aq të fuqishme sa edhe sot shikohen me kënaqësi.

Pse e luan rolin e Zybasë dhe dadës Pucë?
Sepse s’ka aktore në Kosovë që mundet ta luajë atë rol bindshëm.

A ke pas kontakt me ndonjë aktor të madh? Si të kanë vlerësuar?
Po, jam takuar me aktorin e madh, të ndjerin Bekim Fehmiu. Kur më ka pa në videokasetë në rolin e Zybasë, nuk më ka njohur. Motra e tij i ka tregua se është Sevdaia dhe më vonë Bekimi në prani të Lecit, Cimës dhe Hivzi Krasniqit më ka thënë që këtë rol të femrës, asnjë aktore e Kosovës nuk mundet ta luajë. Bekimi e çmonte shumë rolin e Qumilit dhe më pat thënë “Peshku i madh nuk rritet në ujë të vogël”. Ne rrinim bashkë në Qafë (Prishtinë), në një piceri. Bekimi ka qenë edhe patriot i madh. Po ua japi vetëm një detaj: në vitin 1976, në Beograd, zhvillohej loja Vëllazërimi-Çupariqki. Bekimi me te birin Uliksin përcillnin takimin. Uliksi i vogël, në stadium mbante plisin në kokë... E ka dashur shumë popullin e vet.

Çfarë keni fituar gjatë këtyre vjetëve në skenë?
E kam fituar një grua që është shumë punëtore dhe konsultohem me të dhe m’i ka bërë 4 fëmijë (tre vajza e një djalë) që i dua shumë. Kjo është pasuria ime më e madhe.

Të kujtohet kur je martuar...
Jam martuar në moshën 21 vjeçare, më 1979 me Eljane Rokën. Më të isha njoftuar pesë vjet më parë, i shpreha dashuri, të cilën ajo nuk e kishte refuzuar. Atëherë më pranoi dhe kurrë më nuk më ka ç'pranuar. Më dhimbset e shkreta. A çohet jetë me mua?

Mirëpo, a e ka mashtruar gruan ndonjëherë?
I kam mashtruar dy kazerma të ushtrisë së "Jugosllavisë" e le më gruan. Hera e parë ishte më 1979, kisha qëndruar vetëm gjashtë ditë ushtar. Më lëshuan me diagnozën: mentalno deficita (mentalisht i ngecur). Herën e dytë, në Zagreb, ‘aktrova’ pak më gjatë se herën e parë. Pas një muaji qëndrim, më liruan me diagnozën e njëjtë të psikiatrit. Psikologët dhe psikiatrit ushtarakë i kishin ngritur duart dhe kishin bërë be se në tokë të dheut nuk mund të ekzistojë njeri psikikisht më i sëmurë se "pacienti" i tyre, hahaha. I tillë jam unë, rrezikoj, por punës gjithnjë i hyj seriozisht.

Keni dhënë shumë për humorin shqiptar. A keni lënë pasardhës që do të mund t’i ndiqte hapat tuaj në të ardhmen
Nuk ka pasardhës, humori nuk është pasuri që trashëgohet. Humoristi lind...

A të brengosë fakti që nuk e ke Akademinë e teatrit?
Hahhaa….gjenerata e parë e Teatrit Dodona kur kanë hy në edicion, kanë imituar Cimën dhe Lecin (monologët), por mua s’kanë mund dhe nuk munden askush. Sikur ta kisha Akademinë, talenti im kishte mbet me profesorë të Dodonës, të cilët s’kanë të bëjnë me humor.

E imagjinon dot veten të luash rol serioz?
Kam luajt në teatër më 1989 në komedinë “Teveqeli”, kam pas një rol episodik. Kur kam dalë në skenë, krejt salla ka qeshë. Pa qenë aktor, nuk mund të jesh humorist i suksesshëm, sepse duhet me i njohur lëvizjet skenike që m’i ka mësuar regjisori i komedisë dhe teatrit të Gjakovës, i madhi Hysen Binaku.

Kënd e çmoni prej humoristëve?
Agron Llakajn, disa humoristë të ‘Portokallisë’. Më pëlqen edhe Kabareja e RTV21. I çmoj edhe ata me të cilët paraqitet në skeçe me mua. Secili që luan me mua, luan mirë, se më ka mua afër, përfshirë edhe aktorët e Teatrit të Gjakovës, të cilët më 1979 më refuzuan për t'u punësuar.

Si ashtu?
Unë gjithnjë e kam ditur se do të jem artist i madh, por në atë audicion kam shkuar gabimisht, sepse ata në të vërtetë kishin kërkuar aktor më të dobët se ata. Tashti, herë pas herë i ftoj në kasetat e mia, por jo të gjithë se nuk kanë kualitet.

Çka mendon për Besim Dinën?
Çka kam menduar, e kam realizuar. Duke luajtur me mua është bërë Besim. Më herët nuk e ka njohur askush. Qysh osht, qashtu osht.

Po Stupcat?
Ishin 5, mbetën 4, ishin 4 mbetën 3...suksese në të ardhmen.

Në mesin e prodhimeve më të suksesshme televizive vendore është edhe Kafeneja jonë...
S’është edhe me rëndësi a më pëlqen mua, apo jo...Populli e ka mirëpritur.

Armond Morina?
Si fëmijë Lili e ka pas në klasë dhe më ka lutë me e marrë me luajt. Edhe nëna e tij e ndjerë më ka lutë me e marrë me luajt se krejt jetën është rritë me humorin tim. Dhe, kur është prezantuar para se me hy në Akademi, më ka imituar mua. Përndryshe është aktor i madh.

Kënga e do motivin, po humori?
Për të shkruar humor së pari duhet porosia, pastaj edukata dhe zbavitja. Mua më pëlqen humori pa fjalë banale. Edhe kur personazhi flet diçka banale, është edukata e personazhit, e jo e Sevdaisë.Cili është shembulli yt në jetë dhe pse?
Transformimi prej një personazhi në tjetrin. Çdo personazh imi dallon bindshëm prej tjetrit.

Si ndjeheni pas më shumë se tre dekadash punë? Jeni i kënaqur apo ju ka ngelur peng ndonjë gjë që s’e keni bërë?
Vitet ikin shpejt, shumë gjëra më kanë mbetur pa bërë...

Kush mundet të të zëvendësojë?
Askush. Unë, jam i lindur për humor. Të qëndrosh 37 vjet në skenë dhe gjithherë i pathyeshëm në toplistë - dëshmon se je legjendë.

Cili është budallëku më i madh që ke bërë në jetë?
Kam bërë shumë, s’po di cilin ta dalloj...hahahaa

A janë humoristët, njerëzit më seriozë, sepse kritiku, poeti Zhan Kokto, thotë se poetët janë gënjeshtarët më të mëdhenj që e thonë të vërtetën. A pajtoheni me këtë sintagmë?
Po, sepse e ka thëne Kokto.

A ju ka djegur ndonjëherë humori i pakripë, dmth, a keni pasur pasoja për batutat tua në adresa të caktuara?
Po, më ka djegur, vetëm lëkurën, hahaha....

Thuhet se humori është njëfarë relaksimi për njerëzit e stresuar. Po del se humoristët në mënyrë të tërthortë janë edhe psikologë...
Psikologë e shkuar psikologësh...

Sa i ndiqni emisionet humoristike që bëhen sot?
I shikoj dhe qeshem.

Pse qesh?
Sepse disa më dhimbsen se nuk dinë të bëjnë humor.

A ka traditë dhe perspektivë humori te ne, më duket se më shumë ka sarkazëm, më shumë njerëzit kritikohen sesa cyten të qeshin?
Para 20 vjetësh humori ka pasë perspektivë. Tashti, nuk ka, sepse humor po bëjnë njerëzit që s’kanë lidhje me humor...

U ndamë nga Sevdai Radogoshi, hareshëm, seriozisht dhe shumë miqësisht. /gazmend kajtazi/telegrafi/qershor 2010/
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

Sevdai Radogoshi: Who plays with me - becomes great

Even when serious people laughed with him. Even when it is nervous and is not humorous. This is the price to be paid in life for his humor in Kosovo celebrities. Sevdai Radogoshi man who is 37 years in burlesque and created Qumilin, Dikin, Gipën, Sylën, Mary Zyban, talking about his own life, career, first on our portal.

When you meet with him and he starts two or three jokes before, you look it is going aktruar and mind to ask what is this new character created by it. However, such is he, mood born without trouble can create characters, each more ridiculous than the other. Sevdai Radogoshi, first started as a dancer at the age of 13-14 years. Then there was a time the boxer pendël category. Sales had also worked in the neighborhood butcher in thertoren Hudumit and "Dawn." However, before the variety show skit had worked in 1973, to be popular in the mid eighties with "Qumilin" and memorable.

From 1973 on stage ...
By third grade I think I'm stupid, because people speak evil laugh with me, and the teacher would beat me. Career began by imitating Mixhën Rame, Rame mixha until one day come true (Earn Domi) me to suggest that success is not the first time in imitoja.Për RTP has invited Parkour Vraniqi director in 1982. I played a monologue of Ramiz Kelmendi, gjakovarin. Text of literary language have made the language gjakovarit. In a promotion videokasetës in Pec, Ramizi has said, Sevdaiu is "doctor of our hearts to heal our hearts. Just a text Kukaj Rifat I realized in 1983 along with playing and Mixhën Dakën Rame (Baca Kole) for RTP-in.

Humoristët are among the few Albanians have played some role. What roles have you done so far?
I have 36 of my characters. But the characters I created for others, such as: Moje, Zhylafetin, lumen (Elida Shasivari), Office (Zyrafete Gashi), Moni, Hasani (Besim Dina), Hadji Baba, Elezi (Ibrahim Krajkova), Generosity, Vineta, Noci (Bujar Boban), father Hoxha (Aziz Saliuka) Tota reputation, Mumira (Hoxha Albanian) Shkokla (Arben Danceli) Flakrimi (Arben Lleshi) Fetije Qarallajka (Vjollca Rizvanolli) Zymernija (Shkumbin Radogoshi), etc..
I created his Qumilin 1983. 1986 Mustafë Halili, former editor told me to cooperate with Leci. Without his consent I took the Rasim Thaci and rope pagëzova named because Cima me pëlqye much as mood and love again. For these years as I played, I have written over 800 and three comedy skit. There are few a. ..?

It was in a lot of time watching the show "Treshi përsheshi?
By submitting Treshit-përsheshit (which is baptism Ibrahim Kadriu) humor have made revolution in Kosovo. Until then the RTP humor literary language has been interpreted to have written that the scriptwriters, and actors have interpreted the theater of Pristina, Gjakova and Gjilan. We are tales of humor in Kosovo, we started with humor. Sketch of Treshit have been as powerful as today looked forward.

Why play the role of Zybasë and dadës Pucë?
Because no actors in Kosovo can not play that role convincingly.

Are you after contact with any great actor? How do they assess?
Yes, I met the great actor, the late Blessing Fehmiu. When the video has no role in Zybasë, has not known. His sister has shown that it is Sevdaia and blessing later in the presence of Leci, and Hivzi Cimës Krasniqi told me that the role of women, no actress of Kosovo can not play. Blessing of çmonte many roles and Qumilin Saying "big fish do not grow in low water. We rrinim along the neck (Pristina), in a pizzeria. Blessing has been great patriot. But give them just a detail: in 1976, in Belgrade, held game-Çupariqki brotherhood. Uliksin blessing to his son follow the meeting. Uliksi small sod in the stadium carrying the head ... And many people wanted her.

What have you gained over the years on stage?
I won a woman who is working and consult with me and has four children (three girls and one boy) that I love you. This is my greatest asset.

Remember when you are married ...
I married at age 21 years, with Eljane Rokën 1979. Most were reported five years ago, I expressed love, which she had not refused. Then admitted and never has ç'pranuar. Feel for the poor. A life brought with me?

However, a woman has ever cheated?
I've cheated two army barracks "Yugoslavia" and let the woman.
The first time was in 1979, had only six days remaining soldier. Most diagnosed released: mentalno deficits (mentally stuck). The second time in Zagreb, 'aktrova' a little longer than the first time. After a month stay, released on the same psychiatrist diagnosis. Military psychologists and psychiatrist had raised his hands and had made oath that the earth and earth can not exist on psychologically sick man that the "patient" for them, hahaha. Such am I gamble, but always come work seriously.

Have given much to Albanian humor. Do you leave descendants who will be able to follow your steps into the future?
No seed, humor is not inherited property. Humoristi born ...

A fact that worries have not Academy theater?
Hahhaa. ... The first generation of theater at Dodona when they HY edition, have forged rope and Leci (monologue), but I feel no one can and can not. If the Academy had, my talent was left with Dodonës professors who do no humor.

The dot imagines himself to play a serious role?
I played in 1989 in the comedy drama "Teveqeli" I had an episodic role. When I emerged on the scene, all rooms have laugh. Without the actor, the mood could not be successful, it must recognized that the movement stage has taught me comedy and theater director of Djakovica, the largest Binaku Hysen.

The angle of humoristëve çmoni?
Agron Llakaj, some mood of 'Portokallise'. I like the Kabareja of RTV21.
I appreciate those with whom appear in the skit with me. Everyone who plays with me, plays well, that has me close, including Gjakova Theatre actors, who in 1979 refused to work.

How so?
I've always known it would be great artist, but at the audition went in error, because they were actually looking weaker player than them. Now, from time to time to encourage my tapes, but not all that they have quality.

Know what you think about trust?
What I thought, I realized. Playing with me has been Trust. Previously has not recognized anyone. Since osht, qashtu osht.

Yes Stupcat?
There were five, were four, four were remaining third ... success in the future.

Among the products most successful local television is our touch ...
No important or even like me or not ... people have welcomed.

Armond Morina?
Lili has a child in the classroom and after bid has played with the handle. Even his mother has asked felt the deal with that whole life is played in step with my mood. And when it is presented before the HY in the Academy, I was imitating me. Otherwise great actor.

The theme song will is humor?
To write humor should first message, and then education and entertainment. I enjoy the humor without words banal. Even when speaking something banal character, the character is Education, not Sevdaisë.

What is your example in life and why?
The transformation of one character to another. Each character convincingly distinguishes from another mine.

How do you feel after more than three decades of work? You are satisfied or remained hostages do not have any thing to do?
The years go fast, many things are left without me ...

Who can replace the?
Nobody. I am born for humor. Stay 37 years on stage and always hot in toplistë - shows that are legendary.

What is the biggest budallëku you do in life?
I do too, which I know s'po discern ... hahahaa

Humoristët Are people more seriously, because critic, poet Jean Kokto, says that poets are the biggest liars who tell the truth. Do you agree with this Syntagma?
But because of Kokto said.

Did you ever burn pakripë humor, ie, whether you had your mot consequences for specific addresses?
Yes, I am burning, skin only, hahaha ....

It is said that humor is a kind of relaxation for stressed people. But it appears that indirectly humoristët are psychologists ...
Last psychologists psychologists ...

As humorous follow emissions made today?
I see, and qeshem.

Why laugh?
For some dhimbsen do not know humor.

Is there a tradition of humor and perspective to us, it seems that there is more sarcasm, more people than cyten criticized them laugh?
20 years humor has had perspective. Now, no, because mood but do people who have no connection with the mood ...

Divided by Sevdai Radogoshi, joyful, serious and very friendly.
]]

Sunday, 11 April 2010

VIP Shpija: Qumili Zihet me Stupcat, Prishet Harmonia!

VIP Shpija: Sevdai Radogoshi (Qumili) Zihet me Stupcat (Thuprat) per Sabri Fejzullahun, 10 Prill 2010 (pas mesnate)

RRENAT E QUMILIT PRISHIN HARMONINE

Ha ha ha... Qumili e "kalli" shtepine. Posa ka hyre ne shtepi se pari i ka "kryp" te gjithe duke iu treguar lajme te rrejshme nga jashte dhe pastaj ia "shtin flaken" shtepise duke ngacmuar banoret. Ai i binde te gjithe se ai ka ardhe si banor i ri e jo si mysafir dhe fillon te krijoj rremuje duke debatuar dhe duke sjelle nje fryme konkurrence. Nje nga "rrenat" e tij ishte se kinse Sabri Fejzullahu eshte bere Minister Kulture dhe se ai sipas tij nuk e meriton kete post. Ketu Mensuri i Stupcave acarohet sepse nuk i pelqen qe Qumili flet pas shpine per nje njeri qe te dy e kane shoke te mire per shume e shume vite. Pastaj i drejtohet Zotit te Shtepise qe nuk i pelqen kjo menyre e ngacmimeve dhe krijimit te spektakleve duke i perdorur ata si minje laboratori. Zoti i Shtepise e therret Mensurin ne Shpajz dhe qe andej degjohet Mensuri duke bertitur me ze te larte (pak edhe ne ndikim te alkoholit). Situata qetesohet me vone (nuk shihet ne videot me poshte), pasi banoret fillojne ngadale te kuptojne lojen e Qumilit dhe se e gjithe kjo ishte nje skenar i paramenduar.

Pjesa 1


Pjesa 2

+tag: qumili nervozon stupcat mensurin rrenat e qumilit
- - - - - - - - - - - - - - - -
albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -

[[ translation by google:

Qumili quarrel with stupcat

Ha ha ha ... Qumili the "cob" house. Once we entered the first house has "salt" was shown by all the false news from the outside and then he "put the flame" house harassing residents. He convince everyone that he has come as a new resident and not as a guest and begins to create the mess, debating and bringing a spirit of competition. A "lie" was that his alleged Sabri Fejzullahu updated and Minister of Culture, according to him he does not deserve this post. Here's Stupcat Mensuri fester because they do not speak like that Qumili back for a man to have two good friends for many, many years. God then addresses the House was not like this way of harassment and creating shows, using them as lab mice. House of the Lord calls us Shpajz Mensurin and that there Mensuri heard shouting loudly (even less impact on alcohol). Relax the situation later, as residents slowly begin to understand Qumilin game and all this was a premeditated scenario.
]]

Saturday, 10 April 2010

Sevdai Radogoshi Mysafir ne "VIP Shpija"


/photo rtv21/

VIP Shpija: Spektakli #3, Mysafir Sevdai Radogoshi, 10 Prill 2010 (10.04.2010)

Nje nga surprizat e mbremjes se te shtundes ishte edhe hyrja ne shtepi si mysafir e humoristit te njohur kosovar Sevdai Radogoshi i njohur si Qumili. Ai do te qendroj aty vetem per vikend. Qysh ne nga momenti i pare, Sevdai filloi t'i ngacmoi banoret duke iu thene se ai eshte nje nga banoret e rinj aty dhe ka hyre te krijoje debate. Ai ka informuar banoret qe ishin te interesuar, per rrjedhat politike jashte por ne menyre te shtremberuar (tipike per te) duke zgjuar debate te shumta ne mes tyre si p.sh. duke iu thene qe Sabri Fejzullahu eshte bere minister i kultures etj. Sevdai me pastaj ka argetuar banoret me humor dhe kenge. Sipas moderatorit Shuki, eshte planifikuar qe cdo vikend ne "VIP Shpija" te kete nje mysafir te ketille.
- - - - - - - - - - - - - - - -
albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -

[[ translation by google:

One of the surprises of the evening was the entrance to shtundes home as a guest of humoristit Sevdai Radogoshi recognized Kosovo. He will stay there only for the weekend. Since the first time, people whispered Sevdai began by saying that he had been one of the young people entered it and create debate. He informed the people that were interested, but outside the political mainstream so distorted (typically to) while awake numerous debates between them, such as while he said that Sabri Fejzullahu has become minister of culture, etc.. Sevdai with argetuar then people with humor and song. According to Shuki moderator is planned that every weekend in the "VIP leads" to have such a guest. ]]

Friday, 15 May 2009

Flash News 15 Maj 2009

Alba Vip Flash News
Alba Vip Flash News 15 Maj 2009

Kejsi Tola kualifikohet ne Finale te Eurovizionit 2009
Kejsi dhe kenga e saj "Carry me in your dreams" ka arritur qe te kualifikohet per naten finale te Eurovizionit 2009 qe mbahet te shtunen me 16 maj ne Moske. Ajo ka perfaqesuar denjesisht Shqiperine ne gjysem finale ku mori duartrokitje te shumta nga publiku para dhe pas performances.

Labinot Tahiri realizon kenge te re
"Nata e fundit e beqarise" eshte titulli i kenges me te re te Labinot Tahirit. “Kam dashur qe ne kete sezon te sjell ne treg nje kenge dasmore, e cila besoj se do te pelqehet ne publik. Pra, tani jam ne perfundim te kenges dhe do te lansohet shume shpejt”, ka thene Labi. Ai planifikon qe kenges t'i realizoj edhe nje videoklip dhe kete, si thote ai, do ta beje me nje video produksion vendor. /kosova sot/

Lorik Cana sprovon veten edhe si aktor
Humoristi i mirenjohur Sevdai Radogoshi, i njohur edhes si Qumili, keto dite ka nisur incizimet per projektin e tij me te ri humoristik. Ne kete projekt do te marre pjese edhe futbollisti i mirenjohur Lorik Cana, i cili aktualisht eshte kapiten i ekipit te Marsejes dhe lojtari me i njohur shqiptar ne bote. “Jam duke bere nje komedi shume interesante, ne te cilen do te aktroj une me ekipin tim, por e vecanta e kesaj eshte se ne kete komedi do te aktroje edhe futbollisti i mirenjohur Lorik Cana. Ky projekt, tha humoristi Sevdai Radogoshi, konsiderohet si shume i madh dhe projekt qe pritet te kete shume suksese. Xhirimet do te behen ne Gjermani, ne Zvicer dhe ne France. “Them se do te jete nje projekt shume interesant, sepse do te kete shume humor dhe gjera te mira. Ky projekt pritet te hidhet ne treg ne muajin shtator te ketij viti. /kosova sot/

Mihrije Braha injoron Videofestin, shikon Big Brother 2
Ne festivalin e videoklipeve “Videofest 2009”, ne te cilin moren pjese kengetare te shumte me videoklipet e tyre, u pane edhe shume personalitete te njohura nga fusha te ndryshme. Ne pranine e shume kengetareve e mysafireve eshte verejtur mungesa e ciftit me te njohur kosovar, Mihrije Braha dhe Naim Abazi, te cilet nuk ishin prezente as per marrjen e nje shperblimi qe iu dha Mihrijes nga juria. Mihrija u vleresua me videospotin e kenges “Ti nuk je shtepia ime” dhe mori cmimin “Best Pop - folk”. Sipas nje burimi i afert me Mihrijen dhe i njohur per “Kosova Sot”, arsyeja e mosprezences se Mihrijes ka qene per shkaqe te joprofesionalizmit qe ka dominuar ne festival dhe qe videoklipet jane vleresuar nga nje juri aspak profesioniste, anetaret e te ciles nuk kane te bejne fare me njohjet, cilesine dhe domethenien e videoklipeve. Pra, kengetarja eshte e zhgenjyer nga ky festival, dhe sipas te afermeve te saj, Mihrija ne mbremjen e shfaqjes se “Videofestit” ka qene ne Kosove, gjegjesisht ne shtepi, duke shikuar ‘Big Brother 2’ dhe nuk ka deshiruar te merret fare me “Videofestin”. /kosova sot/

Ryva Kajtazi e kenaqur me suksesin e klipit "Neper Shtratin Tend"
Ryva Kajtazi koheve te fundit ka lansuar nje treg kengen dhe videoklipin me te ri te quajtur “Neper shtratin tend”. Sa i perket suksesit te kenges dhe klipit Ryva thote se ndjehet shume e kenaqur, pasi qe kenga po ashtu edhe videospoti jane pelqyer shume ne publik. Ryva per kete klip ka marre shume mesazhe perurimi, qe i kane shprehur preferencat e tyre pozitive ne skenat xhiruese te klipit. Pra, per vete faktin se videoklipi po transmetohet mjaft shume neper ekranet televizive, Ryven e ben te ndjehet mire. “Menjehere pas lansimit te videospotit ne ekranet tona televizive, kam arritur te marre kritika te shumta pozitive, te cilat me kane bere qe te ndjehem mire. Pra, nga kjo kam arritur te kuptoj se kenga dhe videoklipi po pelqehen mjaft shume nga publiku”, shprehet Ryva per “Kosova Sot”. Ryva ka nisur punen per plane te reja muzikore, e qe na le te kuptojme se gjate ketij sezoni veror do te paraqitet me disa projekte te reja, te cilat do te jene befasi per publikun. /kosova sot/

Xuxi: Big Brother degjeneron shoqerine!
Edhe pse nuk e ka percjelle shume hit-shoun real "Big Brother Albania", Xuxi eshte shprehur kunder ekzistimit te nje shou te tille, duke thene se as per te gjitha parate e botes nuk do te bindej per te hyre ne ate shtepi. “Me vjen keq prej pjesemarresve, dhe nuk dua qe asnjeri prej tyre qe kane qene dhe qe jane ende brenda te ofendohen, por une mendoj se Big Brother eshte dicka qe e degjeneron shoqerine tone”, eshte cituar Xuxi nga e perditshmja “Infopress”. “Per vete as edhe gjithe parate e botes nuk do te me mjaftonin per te me bindur qe te futem ne nje shtepi te tille”, ka shtuar kengetari. /infopress/telegrafi/

Genc Prelvukaj ne lidhje me modelen Lejla Gucati
Kengetari dhe kompozitori Genc Prelvukaj, ka dy muaj qe ka filluar nje lidhje me modelen Lejla Gucati. Bukuroshja nga Mitrovica, e cila jeton ne Luksemburg, ka arritur te perfitoje zemren e njerit nga djemte me te kerkuar te estrades sone. Lejla qe mban titullin e "Miss Puls 2008", ishte pjese e sfilatave ne "Kosova Fashion Week 2009" qe u organizua ne Prishtine, ndersa ne prill ishte pjesemarrese e spektaklit te bukurise "Miss Shqiptarja ne Evrope 2009" ku u kurorezua me titullin Percjellesja e Pare. Ne kete mbremje, ka qene i pranishem edhe Genci i cili gjate tere kohes i ka qendruar prane, ndersa pas mbremjes ata jane larguar ne drejtim te panjohur. Edhe pse larg njeri tjetrit, duket se kane arritur deri me tani te mbajne nje lidhje te qendrueshme. /kosovarja/
- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

Casey Tola qualify to the finals of Eurovision 2009
Casey and Her song "to carry in your Dreams" has managed to qualify for the final night of the Eurovision 2009 was held May 16 to Saturday in Moscow. It is worthily represented Albania in the final half of which received applause from the public before and after performance.

Labinot Tahiri implements new songs
"Last Night of the beqarise" is the title of the song with new Labinot Tahiri. "I loved that this season brings to market a song in the wedding party, who believe that we will favor the public. So now I'm at the end of the song and will lansohet very quickly, "said Labi. He was planning to pull a song and this video clip, as he says, will make a local video production. / Kosova Sot /

Lorik Cana sprovon himself as actor
Humoristi prominent Sevdai Radogoshi, edhes known as Qumili, recordings these days has begun to draft his new comic. In this project will attend the famous Soccer player Lorik Cana, who is currently captain of the team and player with Marsejes known Albanian in the world. "I am making a very interesting comedy, in which I will aktroj with my team, but this special is that in this comedy will aktroje also famous Soccer player Lorik Cana. This project, said humoristi Sevdai Radogoshi, considered as very large project and is expected to have much success. Filming will be in Germany, in Switzerland and France. "I guess that will be a very interesting project because it will be very humorous and good things. This project is expected to put on the market in September this year. / Kosova Sot /

Mihrije ignores Videofestin Braha, sees Big Brother 2
In video clips of the festival "Videofest 2009", in which participated singer to numerous video clips with them, were seen very well known personalities from various fields. In the presence of many noted singers of the guests is the lack of the famous couple Kosovo Mihrije Braha Naim and Abazi, who were not present or for obtaining a payment cover Mihrijes was given by the jury. Mihrija was rated videospotin with the song "Thou art my home" and received the award "Best Pop - folk." According to a source close to Mihrijen and known for "Kosova Sot", mosprezences reason that Mihrijes was due to joprofesionalizmit which has dominated the festival and video clips that are evaluated by a professional jury at all, members of which are not do nothing with the knowledge, quality and significance of the video clips. So, the singer is disappointed by this festival, and according to her relatives, Mihrija display on the evening that "Videofestit" has been in Kosovo, ie at home, while watching 'Big Brother 2' and not desirable to deal with any "Videofestin. / Kosova Sot /

Ryva Kajtazi pleased with the success of klipit "in Your bed"
Recent Ryva Kajtazi has launched a market videoklipin the song and called the new "in your bed." Regarding the success of the song and says klipit Ryva feel very satisfied, as was also kenga videospoti are favored more in public. Ryva for this klip received many messages inauguration, which have expressed their preferences in the positive scenes xhiruese to klipit. So, for them that videoklipi are transmitted through a lot more TV screens, Ryven makes it feel better. "Immediately after the launch of our television screens in videospotit, I managed to receive numerous positive criticism, which to have made to feel better. So from this I managed to understand the songs and videoklipi is pelqehen lot more from the public, "says Ryva for the" Kosova Sot ". Ryva has started work on new musical plans, which let us to understand that during this summer season will be presented with several new projects, which will be surprises for the public. / Kosova Sot /

Xuxi: Big Brother degjeneron society!
Although not much has forwarded a real hit-show "Big Brother Albania", Xuxi is expressed against the existence of such a show, saying that neither the money for all the world will not comply to enter the home. "With regret of participants, and do not want none of them who were and who are still within the ofendohen, but I think that Big Brother is something that degjeneron of our society", is quoted by the daily Xuxi "Infopress. "For them, nor all the money of the world will not suffice to convince with that stuff in such a house," added singer. / Infopress / telegraph /

Genc Prelvukaj in relationship with model Leyla Gucati
Genc Prelvukaj singer and composer, has two months that has begun a relationship with model Leyla Gucati. Beauty from Mitrovica, who lives in Luxembourg, has managed to benefit the heart of one of the men most wanted our estrades. Leyla who holds the title of "Miss Puls 2008, was part of sfilatave in Kosovo Fashion Week 2009" which was organized in Pristina, while in April and was participating spektaklit beauty "Miss Albania in Europe 2009" which was crowned with the title Tracking First. In this evening, was also present Genci at all times who has stayed close, while the evening after they are removed toward the unknown. Although far from each other, seems to have achieved so far to maintain a sustainable connection. / Kosovarja /
]]

Thursday, 30 October 2008

Ky Eshte Qumili i 28 Personazheve

Sevdai Radogoshi Qumili
/photo albanota/

Interviste me humoristin e mirenjohur, Sevdai Radogoshi - Qumili

Ky Eshte Qumili i 28 Personazheve

Eshte nje nder humoristet shqiptare qe ka realizuar qindra skece humoristike. Aktron 28 personazhe te ndryshme, te cilet, per nga karakteri, jane krejtesisht te ndryshem nga njeri-tjetri. Eshte duke punuar qe ta rikthej serish ne skene programin e viteve ‘80 “Qesh e ngjesh”, i cili program u mbyll dhunshem bashke me RTP-ne e atehershme nga pushteti jugosllav. Dite me pare, ka realizuar nje projekt tjeter interesant “Qumili ne Velipoje”, me te cilin synon qe t’i bashkoje humoristet e gjenerates se vjeter me ata te gjenerates se re. Humoristi i madh, Sevdai Radogoshi, apo sic njihet ndryshe Qumili, flet per lexuesit tane.

“Kosova Sot”: Sapo keni perfunduar punet rreth nje projekti te ri. Per cfare projekti behet fjale?
Sevdai Radogoshi: Sapo e kam perfunduar nje projekt te ri humoristik, i cili titullohet “Qumili ne Velipoje”. Ne kete projekt ka skece te ndryshme humoristike qe lidhen me jeten tone te perditshme. Ketu ka nente personazhe, eshte videokasete me grimca humoristike. Nderkaq, tashti jam duke u pergatitur per projektin e Vitit te Ri, dhe jam duke punuar me “Euro Lindin”. Pasi ta perfundoj kete projekt, do te fillojme me programin “Qesh e ngjesh”, i cili emision ka qene shume i popullarizuar ne vitet e 80-ta, mirepo ate kohe pushteti i dhunshem i Serbise e mbylli RTP-ne dhe me kete u shua edhe emisioni “Qesh e ngjesh”. Bile, eshte interesante se kemi qene duke incizuar emisionin e ri kur policia e atehershme jugosllave ka pushtuar televizionin e atehershem te Prishtines. Gjithnje kam menduar qe t’i rikthehem ketij emisioni, sepse une vete kam qene autori i shume skeceve dhe dua qe ajo kohe te perseritet serish dhe besoj se keshtu do te ndodhe.

Rikthehet emisioni “Qesh e ngjesh”

“Kosova Sot”: Ju luani disa personazhe ne kete projekt, cili personazh shfaqet me shume?
Sevdai Radogoshi: Nga vete titulli i projektit kuptohet se personazhi i kryesor i ketij projekti eshte Qumili, nje plak tipik gjakovar, qe kalon pushimet ne Velipoje. Ka edhe personazhe te tjera, mirepo Qumili eshte ai kryesori.

“Kosova Sot”: E permendet pak me lart se, pas me shume se dy dekadash, do te mundoheni ta riktheni ne ekranin televiziv emisionin shume te popullarizuar “Qesh e ngjesh”. Cka ju shtyri te mendoni per nje rikthim te ketij emisioni pas kaq vjetesh?
Sevdai Radogoshi: Per t’iu rikthyer ketij emisioni me kane shtyre njerezit e mi, te afermit e mi dhe simpatizantet e shumte. Kjo nuk do te thote se televizionet tona nuk kane programe humoristike. Ka dhe bile shume te mira, por eshte nostalgjia ajo qe me beri t’i rikthehem, sepse ka qene nje emision shume i ndjekur dhe shume i pelqyer. Pastaj me ka shtyre edhe ajo se jane lene anash aktoret e vjeter, si i madhi Mixha Rame e shume aktore te tjere qe nuk do t’i permend me emra. Ne kete projekt synoj qe t’i perfshij te gjithe aktoret e vjeter, qofshin ata te Teatrit te Prishtines, Gjakoves apo Gjilanit, por nuk do te lihen anash as aktoret e rinj. Ky program do te transmetohet nje here ne muaj, sepse te gjitha skecet do te xhirohen ne terren. Te kerkosh kualitet, duhet te punosh me gjate, prandaj mendoj qe afati njemujor do te ishte i mjaftueshem per te bere nje program te mire me vlera te mirefillta artistike, sepse emisionet qe behen jave per jave nuk kane kualitet, por vetem kuantitet.

Humorist i 28 personazheve te ndryshme

“Kosova Sot”: Jeni nder humoristet e pakte shqiptare qe keni luajtur disa role. Sa role i keni bere deri me sot?
Sevdai Radogoshi: Deri me sot i kam luajtur 28 personazhe te ndryshme ne vazhdimesi. Kete numer synoj ta bej 50 dhe shpresoj se nje dite kete do ta arrij. Kur te arrij ne 50 personazhe, atehere do te ndalem aty dhe nuk do te vazhdoj te krijoj personazhe te reja. Te gjithe keto personazhe i kam aktruar njejte, por eshte publiku qe zgjedh se cili personazh i pelqen me shume, e cili me pak.

“Kosova Sot”: Ishte ne nje kohe shume i shikuar emisioni “Treshi persheshi”?
Sevdai Radogoshi: Ka qene shume i famshem, per shkak se ne kemi bere humor te mirefillte. Ne nuk kemi pranuar te bejme humor neper rimorkio dhe kjo ka bere qe ne te qendrojme kaq gjate ne skene. Ka shume te tille qe sot e quajne veten VIP-a qe dikur kane kenduar neper Maqedoni ne rimorkio te traktoreve, e ne ate kurre s’e kemi pranuar.

“Kosova Sot”: Sa i ndiqni emisionet humoristike qe behen sot?
Sevdai Radogoshi: I shikoj emisionet e Valon Malokut dhe te Besim Dines. Mirepo, ajo qe me se shumti me ben per te qeshur nuk jane aktoret qe aktrojne, por mysafiret e ftuar, konkretisht kengetaret, te cilet, pa pike turpi genjejne publikun se kush kane qene e kush jane. Ata nuk duhet te mburren aq shume sa edhe mburren. Ata duhet qe para shikuesve ta tregojne te verteten, e jo te thone gjera qe kurre s’i kane arritur. Ata pretendojne qe jane VIP-a, e ne realitet nuk jane.

“Kosova Sot”: Keni dhene shume per humorin shqiptar. A keni lene pasardhes qe do te mund t’i ndiqte hapat tuaj ne te ardhmen?
Sevdai Radogoshi: Ju them me plot bindje se djali im ka shume talent per humor. Ai di te imitoje shume mire dhe kam shprese se ai do te behet aktor shume i mire i humorit. Shpesh angazhohet neper projektet e mia dhe tregon talentin qe e ka./b.zyberi/kosova sot/29.10.08/
- - - - - - - - - - - - - - - -
http://albavipnews.blogspot.com

Gossip definition

Gossip is idle talk or rumor about the personal or private affairs of others. It is one of the oldest and most common means of sharing facts, views and slander. This term is used pejoratively by its reputation for the introduction of errors and variations into the information transmitted, and it also describes idle chat, a rumor of personal, or trivial nature.

The term is sometimes used to specifically refer to the spreading of dirt and misinformation, as (for example) through excited discussion of scandals. Some newspapers carry "gossip columns" which detail the social and personal lives of celebrities or of élite members of certain communities.

TV&Showbiz | Mail Online