All articles are translated into english via Google. For english version of the article click on "Read More" link... Please note, "Thashetheme" is albanian word for gossip.
Showing posts with label Shaqir Foniqi. Show all posts
Showing posts with label Shaqir Foniqi. Show all posts

Saturday, 28 July 2012

Timo Flloko ne Peje, emocionet e rikthimit ne vendlindje...

Ngadhenjimi mbi artin!

Timo Flloko, eshte njeri nga aktoret e shquar te kinematografise shqiptare, i cili me pasionin, talentin dhe punen e tij, prej kohesh eshte shnderruar ne nje yll te artit te shtate-filmit!

I lindur ne Peje me 26 prill 1948, rreze Bjeshkeve te Nemuna, ku ne sfond kishte Gryken e Rugoves, ai, sikur u misherua me artin dhe peizazhin e bukur dhe nga Peja iku ne Vlore, ku, edhe atje gjeti bukurite natyrore, por edhe ato(breg)detare! Shkollen e mesme e mbaroi ne Vlore, kurse Institutin e Larte te Arteve ne degen e Dramaturgjise, ne Tirane me 1970.

Timo, hyri furishem dhe fuqishem ne kinematografi, qysh i ri, vetem 19 vjec, por dy filmat e tij te pare, “Ngadhenjim mbi vdekjen” (1967) dhe “Perse bie kjo daulle” paten fat te keq. U ndalua nga regjimi i kohes per arsye banale. Brezat e njohen dhe e cmuan talentin e tij me se pari ne rolet e Mecos ne filmin “Kur zbardhi nje dite” dhe Kabos ne “Malet me blerim mbuluar”, te xhiruar ne vitin fatlum 1971. Talenti i tij shpertheu, mu sikur Orfeu dhe filmat e tij u renditen varg e vije. Ai, luajti ne, “Perse bie kjo daulle”, “Kur zbardhi nje dite”, “Shtigje lufte”, “Lulekuqet mbi mur”, etj.

Gossip definition

Gossip is idle talk or rumor about the personal or private affairs of others. It is one of the oldest and most common means of sharing facts, views and slander. This term is used pejoratively by its reputation for the introduction of errors and variations into the information transmitted, and it also describes idle chat, a rumor of personal, or trivial nature.

The term is sometimes used to specifically refer to the spreading of dirt and misinformation, as (for example) through excited discussion of scandals. Some newspapers carry "gossip columns" which detail the social and personal lives of celebrities or of élite members of certain communities.

TV&Showbiz | Mail Online