All articles are translated into english via Google. For english version of the article click on "Read More" link... Please note, "Thashetheme" is albanian word for gossip.
Showing posts with label Shqipe Aliu. Show all posts
Showing posts with label Shqipe Aliu. Show all posts

Wednesday, 23 June 2010

Shqipe Aliu, E Bukura e Kalifornise!


/photo public domain/

Shqipja, e bukura e Kalifornise

E bukur, bionde dhe e mbushur perplot vetebesim. Bukuroshja nga Kosova, Shqipe Aliu synon te marre kuroren e Miss Teen California, edhe pse thote se gara do te jete shume e nxehte.

Ajo ka vetem 17 vjet. Jeton ne San Diego te Kalifornise dhe beson qe do te jete me e bukura e ketij shteti amerikan. Shqipe Alia, e cila ka lindur ne Kosove, thote se do te perpiqet te fitoje kuroren e me te bukures ne garen qe do te organizohet ne Miss Teen California. E panjohur ne Kosove, por jo edhe ne SHBA, pasi qe mediet atje kane filluar te flasin per bionden e bukur nga Kosova.

Roze: Na tregoni me shume, kush eshte Shqipe Aliu?
Shqipe: Jam 17 vjece dhe jam duke garuar ne garen per Miss California Teen. Jam lindur ne Kosove dhe per momentin jetoj ne San Diego. Jam femija me i madh nga pese femijet e familjes time dhe jam nje model dhe mesim per ta. Besoj dhe kam respekt ndaj vetvetes. Kam vetebesim dhe perkushtim ne pune. Shpresoj te fitoj kuroren e me te bukures ne Miss Teen California. Qellimi im eshte te luaj nje rol pozitiv te te rinjte dhe adoleshentet, dhe t’ua bej me dije atyre se bukuria eshte te kesh zemer te mire, te jesh e mencur, e gatshme per te dhene gjithcka, dhe te kesh besim per te ndryshuar shume gjera.

Roze: Thate se keni filluar karrieren si modele. Kur ndodhi kjo gje?
Shqipe: Nuk do ta konsideroja veten si modele tani per tani, mirepo kam bere disa fotografi dhe menjehere kam marre disa oferta nga agjencite e modes per t’u bere pjese e tyre.

Roze: Cili eshte suksesi juaj me i madh deri tani?
Shqipe: Synimi im me i madh qe e kam arritur eshte se jam zgjedhur te jem njera prej garuesve ne evenimentin qe e organizon kompania Trump. Eshte sukses, sepse ne nje gare te ketille bukurie shkojne me mijera aplikacione nga te gjitha vajzat e Kalifornise. E konsideroj veten me fat qe jam zgjedhur per te marre pjese ne kete gare.

Roze: A besoni qe do e fitoni kuroren e me te bukures ne Kaliforni?
Shqipe: Cdo vajze eshte e bukur dhe ka mundesi qe te fitoje. Shpresoj qe t’a dal sa me mire ne kete gare. Mendoj se do t’ia dale shume mire dhe te prezantohem bukur e keshtu ka mundesi qe edhe te fitoj.Roze: Na flisni pak me shume per kete gare qe zhvillohet ne qytetin amerikan...
Shqipe: Gara mbahet me 21 nentor ne Palm Springs, ku garojne te gjithe garueset me te bukura te Kalifornise. Gjithsecila garuese do te vleresohet ne tri fusha: intervista, ne rroba banje dhe ne fustane mbremjeje. Kriteri kryesor perfshin karakterin, qendrimin, besimin dhe personalitetin.

Roze: Kush ju perkrah me se shumti ne karrieren tuaj?
Shqipe: Familja ime perfundimisht eshte perkrahesja e pare, pas shokeve dhe shoqeve te mia.

Roze: Cilat jane planet tuaja ne te ardhmen?
Shqipe: Planifikoj qe te shkoj ne kolegj pasi te perfundoj shkollen; megjithate ende nuk e di se cili do te jete profesioni im pasi qe ka shume mundesi, edhe pse e di qe do te kete nje te ardhme te ndritur.

Roze: Deshironi te shtoni dicka...
Shqipe: Po, faleminderit per intervisten. Jam shume e lumtur qe jap interviste per nje gazete shqiptare para gares ne Miss California Teen dhe ju siguroj se do e jap me te miren per te fituar. /mehdi abdullahu/gazeta express/qershor 2010/
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

Shqipe, the Beauty from California
The beautiful, full size and full confidence. Beauty from Kosovo, Shqipe Aliu aims to take the crown of Miss Teen California, says that although the race will be very hot.

It is only 17 years. He lives in San Diego in California and believes that will be the beauty of this American state. Albanian Alia, who was born in Kosovo, says will try to win the crown of the bukures the race to be held in Miss Teen California. Unknown in Kosovo, but not in the U.S., after the media there are starting to talk about the beautiful bionden Kosovo.

Pink: Tell us more, who is Albanian Islam?
Albanian: I am 17 years old and am competing in the competition for Miss California Teen. I was born in Kosovo and currently live in San Diego. I am great with child of five children, my family and am a model and lesson for you. I believe and have respect for themselves. Have confidence and dedication to work. I hope to win the crown of Miss Teen California bukures. My goal is to play a positive role of youth and adolescents, and them make informed them that beauty is to have a good heart, being the smart, willing to give everything, and have the confidence to change many things.

Pink: That they have begun careers as models. When this thing happened?
Albanian: I will not consider themselves as models for now, but I made some pictures and I immediately received several offers from agencies modes to be part of them.

Pink: What is your biggest success to date?
Albanian: My big goal that I reached is that I am chosen to be one of the contestants in the event that the company organizes Trump. Success is because such a beauty contest go to all the thousands of applications from California girls. I consider myself lucky that I am selected to participate in this race.

Pink: Do you believe that will earn the crown of the bukures in California?
Albanian: Every girl is beautiful and has opportunities to win. I hope to get out as well in this race. I think it will succeed very well and nice prezantohem so it is possible that even the win.

Rosy: We talk a little more about this race that takes place in the American city ...
Albanian: Race held on November 21 in Palm Springs, where all competitors compete with the beauty of California. Gjithsecila competition will be evaluated in three areas: interview, swimsuit and in evening dress. The main criteria include character, attitude, confidence and personality.

Pink: Who supports mostly in your career?
Albanian: My family is supportive before finally, after friends and my friends.

Pink: What are your plans in the future?
Albanian: Plan to go to college after school to finish, however, still do not know what will be my profession because there are many opportunities, even though I know he will have a bright future.

Pink: you want to add something ...
Submitted: Yes, thanks for the interview. I am very happy to give a newspaper interview for the Albanian front in the Miss California race and I assure you that will give our best to win.
]]

Gossip definition

Gossip is idle talk or rumor about the personal or private affairs of others. It is one of the oldest and most common means of sharing facts, views and slander. This term is used pejoratively by its reputation for the introduction of errors and variations into the information transmitted, and it also describes idle chat, a rumor of personal, or trivial nature.

The term is sometimes used to specifically refer to the spreading of dirt and misinformation, as (for example) through excited discussion of scandals. Some newspapers carry "gossip columns" which detail the social and personal lives of celebrities or of élite members of certain communities.

TV&Showbiz | Mail Online