All articles are translated into english via Google. For english version of the article click on "Read More" link... Please note, "Thashetheme" is albanian word for gossip.
Showing posts with label Venera Mustafa. Show all posts
Showing posts with label Venera Mustafa. Show all posts

Friday, 16 December 2011

Venera Mustafa Hap Butik ne Prishtine...

Dizajnerja Kosovare Hape Butik

Venera Mustafa,nje Dizajnere e re Kosovare ka hapur nje butik per t’i ekspozuar veshjet e saj moderne dhe unike.

Venera Mustafa ka mbaruar studimet per dizajn mode, me specializim ne veshje te meshkujve ne Paris, ajo po ashtu posedon diplome ne Skulpture nga Fakulteti i Arteve Aplikative te Universitetit te Prishtines.

Ajo kreu praktiken me Anne Valerie Hash dhe me duetin dinamik Luis & Franck, ku ajo e perjetoi pervojen e saj te pare ne nje kompani profesionale te modes.

Udhetimi i saj pastaj e coi ne Kopenhage te Danimarkes tek nje firme e modes, Henrik Vibskov. Firma Venera Mustafa u themelua ne vitin 2010 dhe koleksioni i pare i gatshem per shitje u hap ne Prishtine.

Tuesday, 22 November 2011

Venera Mustafa, Intervista "Zhurnal" - Nentor 2011

Jeta brenda botes te se bukures

Nje kurore qe shume vajza e enderrojne, per Mustafen mbetet vecse nje kujtim interesant, qe nuk perkon me personalitetin e saj introvert. Megjithate, jeta e saj zhvillohet brenda botes te se bukures

Venera Mustafa, derisa ishte refugjate nga lufta e Kosoves gjate vitit 1999 ne Tirane, fitoi tiaren e Miss Albania. Nje kurore qe shume vajza e enderrojne, per Mustafen mbetet vecse nje kujtim interesant, qe nuk perkon me personalitetin e saj introvert. Megjithate, jeta e saj zhvillohet brenda botes te se bukures. Venera ka perfunduar Akademine e Arteve Figurative, drejtimi Skulpture ne Prishtine si dhe dizajnin e modes ne Paris, me specializim ne veshjet e meshkujve ne “Ecole Supereieure des Arts et tecniques de la Mode” -ESMOD. Jave me pare, ajo prezantoi ne Prishtine linjen e veshjeve ''Tomatopia'', ndersa puna e saj se shpejti do te prezantohet ne ''Galerie Joseph'' ne Paris.

Zhurnal Plus: Zgjodhet ju te beheni stiliste apo fati u zgjodhi juve?
Venera Mustafa: Ka qene nje zgjidhje e imja! Pasi kam perfunduar fakultetin e arteve, Skulpturen ne Prishtine, jam regjistruar ne ESMOD ne Paris per dizajn mode.

Gossip definition

Gossip is idle talk or rumor about the personal or private affairs of others. It is one of the oldest and most common means of sharing facts, views and slander. This term is used pejoratively by its reputation for the introduction of errors and variations into the information transmitted, and it also describes idle chat, a rumor of personal, or trivial nature.

The term is sometimes used to specifically refer to the spreading of dirt and misinformation, as (for example) through excited discussion of scandals. Some newspapers carry "gossip columns" which detail the social and personal lives of celebrities or of élite members of certain communities.

TV&Showbiz | Mail Online