All articles are translated into english via Google. For english version of the article click on "Read More" link... Please note, "Thashetheme" is albanian word for gossip.
Showing posts with label Zija Saraci. Show all posts
Showing posts with label Zija Saraci. Show all posts

Thursday, 19 January 2012

Zija Saraci: Festivali i RTSH nje deshtim i paralajmeruar...

Zija Saraci: Festivali i RTSH, nje deshtim i paralajmeruar

Zija Saraci eshte emer i njohur ne krijimtarine muzikore shqiptare, kenget e te cilit kane mbetur ne kujtesen e publikut. Emocionet dhe vlerat qe ai dhuroi me krijimtarine muzikore e kane bere nje emer te dashur dhe te vleresuar nga publiku, i cili kurre nuk i ka kursyer duartrokitjet. I larguar prej vitesh ne Itali, ku dhe jeton, kantautori Zija Saraci tregon se i vjen keq qe aktiviteti me i rendesishem i kenges shqiptare, Festivali ne RTSH, eshte katandisur ne nje gjendje te mjerueshme. Me nostalgjine qe ka nder vite per kete aktivitet, ne intervisten dhene per gazeten, kantautori Zija Saraci pohon se ne festival duhet te afrohen njerez me aspirata, ku te nderthuren tradicionalja, pervoja me zhvillimin e kujdesshem modern te talenteve te reja, dhe perzgjedhja e artisteve debutues dhe materialeve te tyre duhet te behet vetem ne baze te moralit dhe aftesise profesionale. Kengetari Zija Saraci ne jeten e tij artistike u be shpejt i perkedheluri i kompozitoreve te njohur si, Nikolla Zoraqi, Gjon Simoni, Ferdinand Deda etj, per te cilet kengetari durrsak vazhdon te ruaje nje respekt te vecante. Sot ai pohon se ne lulezimin e aftesive te tij profesionale ndjehet i perjashtuar, i skajuar nga organizatoret e sotem te evenimenteve te ndryshem lokale dhe kombetare.

Gossip definition

Gossip is idle talk or rumor about the personal or private affairs of others. It is one of the oldest and most common means of sharing facts, views and slander. This term is used pejoratively by its reputation for the introduction of errors and variations into the information transmitted, and it also describes idle chat, a rumor of personal, or trivial nature.

The term is sometimes used to specifically refer to the spreading of dirt and misinformation, as (for example) through excited discussion of scandals. Some newspapers carry "gossip columns" which detail the social and personal lives of celebrities or of élite members of certain communities.

TV&Showbiz | Mail Online