All articles are translated into english via Google. For english version of the article click on "Read More" link... Please note, "Thashetheme" is albanian word for gossip.

Friday, 31 December 2010

Dafina Zeqiri: Intervista Telegrafi Dhjetor 2010

/photo by arton humolli/

Dafina: "Meshkujt pa ne jane ZERO!"

DAFINA: "POM PELQEN"

Dafina Zeqiri eshte nga te rrallat artiste shqiptare qe ndan dy jete - ate te skenes, e cmendur, ekstravagante, provokuese, joshese, sensuale dhe jashte kutise se magjise qe eshte vajza e thjeshte, e historive te vogla njerezore. Por si duket, asgje nuk e vecon me mentalitetin e ndrojtur shqiptar, ndonese jeta e saj rrjedh nga Suedia, vendin e lirive sensuale.

Sinqeriteti i saj na e ben intervisten edhe me reale, nje hapesire ku Dafina shpjegon aspektin e saj profesional, ashtu edhe ate sentimental..

Dafina, keto dite, ne bashkepunim me reperin e grupit Skillz, Ledri Vules keni lansuar videoklipi i kenges “Pom pelqen”. Eshte nje videoklip i jashtezakonshem me imazhe dhe ide te pa pare ndonjehere ne videoteken e industrise muzikore kosovare... Na flisni pak per te...
...flas per vete, si kam qejf te dale te kenaqem, pastaj si e shoh nje ‘tip’, nje djale ne diskoteke...e keshtu me radhe.

Keni jete personale ne kenget tua?
Deri tani, jo... po ne te ardhmen, do te kem ndonje kenge.

Ju ne tregun muzikor keni krijuar nje “imazh” te mire. Cila eshte strategjia juaj per te rene me shume ne sy kundrejt kengetareve te tjere?
Vetem te jesh vetvetja. Jam e vetvetja, bej cka kam qejf (si ne veshje dhe ne kendim)...

Dihet se zemra juaj rrah vetem per publikun. cka eshte publiku per ju? Sigurisht ka raste kur publiku deshiron te ngjitet ne skene per te te perqafuar dhe per te te dhuruar lule? Cila eshte Dafina jashte skenes, si duket nje dite e rendomte e saj, nese ka dite bosh, ndonjehere?
Publiku per mua eshte gjithcka; ata me nxisin te punoj edhe me shume, ata mua me kane popullarizuar. Por, edhe une, kurre, nuk do t’i zhgenjej. Jashte skenes jam fare e thjeshte, madje kur kam ndonje dite bosh, deshiroj te shkoj ne fitness, shoqerohem me shoqerine time dhe familje...

Kur shikoheni ne pasqyre, cila eshte gjeja e pare qe e mendoni?
Si ta nis diten...

Nese bukuria vjen nga brenda, me cka duhet kultivuar bukurine e jashtme?
Me buzeqeshje dhe sjellje te mira me cdokend.

Cka mund te te beje te qeshesh e cka te qashe?
Gjerat e mira me bejne te qesh, ndersa te merzitshmet, me bejne te qaj.

Po te mund te nderroheshe me dike vetem per nje dite, cili do te ishte ai?
Ndonje kengetare e famshme boterore.

Cka nuk ua fal miqve, e cka meshkujve?
Tradhtine dhe genjeshtrat!

Cfare eshte statusi yt emocional?
E lumtur, jam.

Je nga ato femrat qe zgjedhin apo nga ato qe presin te jene te zgjedhura?
Une, pres qe te me zgjedhin te tjeret...

Cilat fjale duhet patjeter t’i thote mashkulli qe ti te mbetesh pa fjale?
Ah,... nuk e di.

Ne dashuri me shume e degjon zemren apo mendjen?
Te dyja!

I beson thenies se femra eshte me e bukur kur eshte e dashuruar?
Jo, se besoj qe ka kjo rendesi...

Perse eshte me mire te jesh femer sesa mashkull?
Hahaha, sepse pa ne, meshkujt jon 0.00!

Cilat karakteristika mashkullin e bejne frajer?
Kur eshte vetvetja, nuk ‘fryhet’.

C’eshte ajo qe kurre nuk do ta kuptosh te mashkulli?
Nganjehere, mendimet e tyre. Pse nuk jon aq te mencur sa ne femrat?

Ne cilen mase ndjek trendet e modes?
Sikurse muziken, poashtu edhe moden e percjelli shume ne TV, me pelqen te shikoj ‘fashion’.

Femrat kryesisht problemet e tyre i sherojne me shoping. Sa ndikon te humori yt blerja e gjerave te tilla?
Une e dua shopingun shume, sikur edhe cdo femer tjeter, besoj...por kete e bejne edhe meshkujt.

Mendon se femres gjithmone mungon ajo qe nuk e ka?
Po.

Cili stil i veshjes te pelqen me se shumti te meshkujt?
‘Funky’, por ‘classy’.

Meshkujt shpesh thone se kurre nuk do ta kuptojne perse femrat jane xheloze ndaj femrave te bukura, ne vend se te jene xheloze ndaj femrave te mencura. C’eshte ajo qe ti kurre nuk do ta kuptosh te gjinia me e forte?
Femrat nuk xhelozojne nese ndonje femer tjeter eshte shume te bukur! Por, ndoshta, xhelozojne kur i dashuri i tyre apo ndonje tjeter, qe ka femer, e shikon ate! Shumica e meshkujve nuk e shikojne sa e ashte femra e mencur, por a eshte seksi, ‘hot’, e bukur!

Cka ju shkon nder mend kur shihni mashkullin te perlotur, a ju eshte joshes apo refuzues?
Normal, mendoj njejte si kur qajne femra, poashtu edhe meshkujt refuzues! Varet se per cka qan.

Dini te pranoni fajin kur gaboni, kush kerkon falje i pari ne shoqerine tuaj?
Sigurisht qe di ta pranoj, sespe edhe une bej gabime. Te gjithe ne bejme nganjehere gabime. Une, poqese e bej gabimin ne shoqeri apo ne lidhje, kerkoj falje!

Cila eshte ajo qe me se veshtiri e ke mesuar ne jete dhe per jeten?
Qe te mos i besosh gjithkujt.

Me cilin sport merreni dhe me cilin sport do te deshironit te merreshit?
Une merrem me GYM, fitness... kur kam qene me e re, kam luajtur shume futboll dhe basketboll.

Cila eshte vetura me e preferuar per ju dhe cilen veture e vozisni?
Une bashke me Krenarin e vozitim nje BMW X6 per momentin. Ndonjehere ia vjedhi veturen, hahaa.

Cka deshironi me se shumti te beni kur jeni ne shtepi?
Te shikoj FOX LIFE dhe te pi caj te nxehte!

Cka ju mungon me se shumti kur jeni larg nga shtepia?
Shtrati im!

Arrini te ndani kohen per “wellness”, masazh...?
Vetem kur e detyroj Krenarin me zor, te me bej masazh, hhahah.

Si dukeni kur nuk gjendeni para kameres dhe fotoaparatit?
Me ‘trenerka’, pa grim.

Ku gjendet fshehtesia e pamjes suaj seksi, sa kujdes i kushton trupit dhe fytyres?
Kujdesem per veten, merrem me fitness, grimohem fare pak ne jeten e perditshme... me pelqen thjeshtesia.

Per cka do ta mbani mend vitin 2010 dhe cka deshiron te te ndodhe ne vitin 2011?
Do ta mbaj ne mendje Australine, suksesin tim ne Video Fest dhe koncertet e mrekullueshme qe i kam pasur! Edhe ne vitin 2011, besoj, qe do te me shoqerojne sukseset, hitet e reja, etj.

Ju pershendes te gjitheve, urime Vitin e Ri. /gazmend kajtazi/foto:arton humolli/telegrafi/dhjetor 2010/
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google: Dafina is the rare artist that separates the two Albanian life - that of the scene, the crazy, extravagant, provocative, seductive, sensual and outside the magic box that is the daughter of simple, small human stories. But apparently, nothing separates the mentality of the Albanian shy, though her life comes from Sweden, land of sensual freedom.

Her sincerity makes us real interview with, a space where Dafina explains its professional aspect, as well as her sentimental ..

Amazing, these days, in collaboration with the group's rapper Skillz, Seal Ledri have launched video clip of the song "I love Pom." is an extraordinary video with images and ideas without ever seeing the music industry videoteken of Kosovo ... We talk a bit about the ...
... Speak for themselves, as I'd love to appear flatter, then as I see a 'tip', a guy in the disco ... and so on.

Personal life have your songs?
Until now, no ... is in the future, will have any songs.

You in the music market have created an "image" the best. What is your strategy to fall more in the eye against other singers?
Just being ourselves. I'm self, do what I like (as in clothing and singing) ...

It is known that your heart beat only for the public. what is the audience for you? Of course there are times when the public wants to move up on stage to embrace and to be given flowers? What is Amazing scene outside, apparently an ordinary day of it, if there are empty day, sometimes?
The audience is everything for me, they promote the work even more, they have me popular. But even I, ever, will not disappoint. Outside scene'm quite simple, even when I empty one day, I want to go to fitness, mingle with my society and family ...

When shikoheni in the mirror, which is the first thing you think?
As I left the day ...

If beauty comes from within, by which to cultivate external beauty?
With smiles and good manners with everyone.

what can make you laugh and weep what?
Good things make laugh, while the desert, make me cry.

If I can nderroheshe with someone just for one day, what would be the one?
Any world famous singer.

He not forgive what friends, what men?
Treachery and lies!

what is your emotional status?
Happy, I am.

Are those women who choose or by those who expect to be chosen?
I, I expect that to choose to others ...

What word should definitely be said that man can be left without words?
Ah, ... do not know.

We love to hear more of the heart or mind?
Both!

I believe the saying that a woman is beautiful when it is the love?
No, that believe that there is this important ...

Why is better to be female than male?
Hahaha, because without us, men jon 0:00!

What features do frajer male?
When is himself, not 'blown'.

What is it that will never understand the man?
Sometimes, their thoughts. Why does Jon so smart as we women?

To what extent follow fashion trends?
Like music, fashion as well as many follow on TV, I like to see 'fashion'.

Mainly women heal their problems with the shopping. How your mood affects buying such things?
I love shopping a lot, like every other woman, I believe ... but this also makes men.

Always thinks missing woman she was not there?
Yes.

What style of dress you like mostly to men?
'Funky', but 'Classy'.

Men often say they will never understand why women are jealous over women beautiful, rather than be jealous over women wise. What is it that you will never understand the stronger sex?
Women do not xhelozojne if any other woman is very beautiful! But, perhaps, xhelozojne when their love or any other that has female, sees it! Most men do not see how smart female bone, but is sex, 'hot', beautiful!

what moves you intend when you see the tearful man, did you is enticing or repulsive?
Normal, I think the same as when women cry, men as well as repulsive! Depends on what crying.

Know when to accept partial blame, who ask forgiveness first in your society?
Of course I know to admit, even I make mistakes sespe. All of us make mistakes sometimes. I, if the mistake we make or related companies, apologize!


What is it that difficult you have learned in life and for life?
To not trust everyone.

Dealing With which sport and which sport would you like to deal?
I deal with GYM, fitness ... when I was younger, I played more football and basketball.

What is the preferred vehicle for you and vozisni Which car?
I together with pride vozitim a BMW X6 for the moment. Sometimes he steal the car, haha.

mostly what you want to do when you're at home?
To watch FOX LIFE and drink hot tea!

what do you miss most, when you are away from home?
My bed!

Get to share time for "wellness" massage ...?
Only when the bully-gang pride, to the massage, hhahah.

As the strike when there are in front of the camera and fotoaparatit?
With 'trenerka', without makeup.

Where is the confidentiality of your view sex as much care body and face?
Cater for themselves, engage in fitness, grimohem little in everyday life ... I like simplicity.

What will you remember 2010 and what wants to happen in 2011?
I'll keep in mind Australia, my success in the Video Fest and wonderful concerts that I had! Even in 2011, I believe, that will accompany the successes, new hits, etc..

I greet all, congratulations on the New Year.
]]

Friday, 10 December 2010

Leonora Jakupi: Intervista Telegrafi Dhjetor 2010


LEONORA (NUK) HARRON

Artistet jane te pafajshem dhe te hyjnishem. Per kete, ata nuk jane gjithmone te vetedijshem. Megjithate, jane te vetedijshem per shumeçka: duan dhe dine te dashurojne, dine dhe duan dhuntine e natyres ta shfrytezojne, por nganjehere dine edhe te harrojne e madje edhe te mallkojne.

Artistja, Leonora Jakupi, ndonese ka shpirt dhe zemer te madhe, nganjehere nuk mund te jete imune ndaj shigjetave helmuese qe e godasin zemren e saj. Kenga me e re, “I harruar”, qe tashme eshte bere hit, a thua shperfill nje duf te akumuluar ne zemren e çdo artisteje, e pse jo edhe te Leonores?

Leonora, a ka diçka personale ne kete tekst?
Jo, nuk ka diçka te bej me jeten time private, thjesht, eshte tekst i autorit te kenges. Nuk e di... ai e ka gjetur vet inspirimin per kete tekst. Nuk ka qene ide imja, edhe pse, ne disa raste konkrete, natyrisht, edhe une nderhyj dhe zgjedh tematika te caktuara.

A do te thote kjo se artistet bashkejetojne me vuajtjet e te tjereve dhe kesisoj, ne nje menyre vuajtjen e tyre, deshirojne ta shperndajne.
Absolutisht po, shperndajme mesazhe permes kengeve tona... Natyrisht, nese jo, dhimbjen dhe eksperiencat tona ne jete, atehere mundohemi te shperndajme eksperiencat e te tjereve, atyre qe na rrethojne, miqve, familjareve tane...

A mendon qe ka vuajtje te bukur?
Po, mendoj qe ka. eshte mire njeriu te perjeton gezimin, hidherimin, edhe vuajtjen...per te ditur rendesine e jetes. Por, edhe per ta shijuar jeten pak.

Kenga eshte realizuar ne nje jaht ku ju dukeni e madherishme, dinjitoze, emotive, qiellore, por edhe pak e lenduar. Cila nga keto shprehje i rri me bukur kesaj kenge?
E lenduar nuk do te kisha thene, per faktin se ne kenge, behet fjale per nje dashuri te kaluar, edhe pse me dhimbje te perfunduar...dhe, une, permes kenges perpiqem ta tejkaloj kete dhimbje.

Çka eshte dashuria per ju?
Hyjnore. Ka shume definicione per dashurine, une ndoshta akoma nuk e kam gjetur ate te duhurin, duhet me teper te perjetoj, te preke, te shoh...per te gjetur nje definicion me te duhur per dashurine.

Thuhet se jeta eshte me e madhe se vdekja, kurse dashuria me e madhe se keto te dyja. A i besoni thenies se, dashuria do ta shpetoje boten?
Absolutisht po, vetem dashuria dhe asgje tjeter.

Si e fillon diten Leonora dhe si e perfundon ate?
Zgjohem diku rreth ores 9, shume hareshem, ndihem e lumtur, mezi pres ta hapi perden dhe ta shoh driten. Gezohem shume sidomos kur eshte dita me diell, jam shume emotive kur eshte koha me shi, pastaj filloj ritualet...si, nje dush, mengjesi me familje...aktivitetet tjera.

Eshte thenia, ‘ne oret e hershme te mengjesit, e tere bota eshte ne rregull’. A e tumirni kete thenie, a pajtoheni?
Une, pergjithesisht zgjohem e lumtur...

...por, a ta prishin diten nderkohe?
Sigurisht se ma prishin, mirepo, kryesisht zgjohem e lumtur, varet edhe se me çfare disponimi ke rene, çfare gjumi ke bere...ke ndonje brenge, ndonje hall. Nuk eshte çdo dite njesoj. I falenderohem Zotit qe jam shendosh e mire, familjen e kam mire dhe kam motiv per çka te punoj.

Çka te bezdis me se shumti ne mjedisin ku jeton?
Shumeçka...komunikacioni, pluhuri, papastertia, hedhja e mbeturina vend e pavend, ambientet pa gjelberim, disa rruge te mbuluara me pllakate te politikaneve, nuk shoh diçka tjeter perpos laramanise se tyre...ka shume parregullsi.

Po te kishe mundesi, çka do te ndryshoje tek njerezit?
Kisha dashur qe njerezit te jene me te dinjitetshem, me human, me te afert me njeri-tjetrin, me dashamires. Ka humbur humanizmi, dashuria per njeri-tjetrin, njerezit jane zhveshe nga shume tipare, nuk jane ata qe i kam njohur para shume viteve, dmth i shohin vetem interesat e tyre...

Po tek vetja?
Asgje, jam krenare per karakterin tim...

T’i kthehemi edhe njehere kenges “I harruar”. eshte mire te harrosh, eshte veshtirte, eshte mekat...?
Ma mire te harrosh, sesa te mbash barren dhe te vuash, ose te jetosh me nje dhimbje tere jeten.

Emocionet e kane mberthyer kengen dhe keto emocione mbesin te pa fashitura. Keni ju emocione kur e degjoni kete kenge?
Jo, hahaaa, ka shume kenge tjera ku, ndoshta, mund te jem me emotive kur t’i degjoj ato.

Dukeni se jeni nje femer e sinqerte. Sinqerisht, e keni perjetuar ju dashurine, ne menyren se si dashurojne artistet?
Varet prej njeriut. Ka njerez qe ia dine vleren dashurise, por ka edhe prej atyre qe nuk ia dine. Njerezit e perjetojne dashurine ne forma te ndryshme.

eshte mallkim te dashurosh?
Jo, nuk eshte mallkim.

Sikur eshte krijuar bindja se te gjitha femrat e bukura jane pak “tragjike”. A ka diçka te vertete ketu?
Jo, nuk mendoj se femrat e bukura jane “tragjike”. Mua me pengon me shume kur thuhet se femrat e bukura perveç pamjes se tyre, nuk kane diçka tjeter ne koke, jane bosh. Une njoh shume femra te bukura qe jane te jashtezakonshme, te mençura, te vleresuara ne profesionet e tyre; varet se si ato dine te organizojne jeten e tyre. Nese ti nuk di te menaxhosh jeten tende private ose punen tende, mund te jesh edhe “fatkeqe”.

Ne jaht dukeni me vello te bardhe. Kur do te vishni ju vellon e vertete?
Nuk jam percaktuar ende. Kur te jete kesmet!

A ka bere dikush mekat ndaj jush?
Po...me siguri se ka.

Besoj se, artisteve nuk u ka hije inati, prandaj te shpresojme se ju do ta perfillni thenien e filozofit francez, Zhan Pol Sarter, “Ua fal te gjitheve mekatet, nuk dua te keqen ta mbaj ne zemer”.
Definitivisht pajtohem me kete thenie.

Leonora, faleminderit per intervisten dhe, fare ne fund, te themi se, ishim te privilegjuar qe patem rastin te bashkebisedojme ne kater sy.
Kenaqesia ishte imja dhe faleminderit shume per kete intervisten. /shaqir foniqi/telegrafi/dhjetor 2010/
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:
Leonora (not) forget!

The artists are innocent and hyjnishëm. For this, they are not always aware. However, are aware of many things: love and know love, know and want to use the gift of nature, but sometimes forget even know or even curse.

Artist, Leonora Jakupi, although there is great spirit and heart, sometimes can not be immune to poison arrows that hit her heart. The newest song, "I forgot", which is already hit, ignoring whether a Duf accumulated in the heart of every artisteje, and why not to Leonores?

Leonora, is there something personal in this text?
No, there is something to do with my private life, quite simply, is the author of the song text. I do not know ... he has found his inspiration for this text. Was not my idea, though, in some specific cases, of course, I interrupt and selects certain themes.

Does this mean that artists live with the suffering of others and thus, in a way their suffering, want to distribute.
Absolutely yes, disseminate messages through our songs ... Of course, if not, the pain and our experiences in life, then try to disseminate the experiences of others, those around us, friends, our families ...

Do you think that there is suffering beautiful?
Yes, I think it has. Good man is experiencing the joy, sorrow, and pain ... to know the importance of life. But also to enjoy life a little.

The song was performed in a yacht where you look very imposing, dignified, emotional, celestial, but also a little hurt. Which of these expressions of the most beautiful lounge this song?
The hurt I would not say, the fact that the song is about a past love, although complete pain ... and I, through the song trying to overcome this pain.

What is love to you?
Divine. There are many definitions of love, I probably still have not found that right one, it takes more to experience, touch, see ... to find a more proper definition of love.

It is said that life is bigger than death, but love more than these two. Do you believe the saying that love will save the world?
Absolutely yes, only love and nothing else.

As Leonora day begins and how it ends?
I wake up sometime around 9, more joyful, I feel happy, I can not wait to open the curtain and see the light. Nice lot especially when it is sunny day, I am very emotional when it's time to rain, then start the rituals ... like, a shower, breakfast with family ... other activities.

It said, 'in the early hours of the morning, the whole world is okay'. Did tumirni this statement, do you agree?
I generally wake up happy ...

... But, do not spoil the day while?
Certainly disturb me, but mainly I wake up happy, also depends on what mood you have fallen, what sleep has made ... you have any concern, any scrape. It is not every day alike. I thank God that I am in good, family and I have good reason for what to do.

What to tease the most in the environment they live?
... Much of the traffic, dust, impurities, solid waste disposal site of the place, premises without grass, some roads covered with posters of politicians, do not see anything other than their laramanisë ... there are many irregularities.

If I had the opportunity, what will change in people?
I would like people to be more dignified, more human, closer to each other, more benign. Lost humanity, love for each other, people are strip by many features, there are those who I have known many years before, that they see only their own interests ...

What ego?
Nothing, I am proud of my character ...

Once again, back to the song "I forgot." It is best to forget, is vështirtë is sin ...?
Better to forget than to bear the burden and to suffer, or live with a painless life.

Emotions have stuck song and these emotions remain without fainted. You have emotions when you listen to this song?
No, hahaaa, there are many other songs where, perhaps, may be more emotional when we hear them.

You look you're an honest woman. Honestly, you have experienced love, love the way artists?
Depends man. There are people who give thanks love, but there are those who do not know. People experience love in different forms.

Is anathema to love?
No, not a curse.

Had been established belief that all beautiful women are less "tragic." Is there really something here?
No, I do not think beautiful women are "tragic." Bothers me more when it is said that beautiful women than their appearance, do not have something else in the head, are empty. I know many beautiful women who are exceptional, smart, valued in their profession, depends on how they know how to organize their lives. If you do not know to manage your private life or your work may well be "unfortunate."

In yacht appear with a white veil. When will you wear the veil true?
I am not defined yet. When the luck!

Did someone sin against you?
Yes ... certainly there.

I believe that artists were not flattering rage, so hopefully you will honor the statement of the French philosopher Jean Paul Sartër, "forgives all sins, do not want to keep evil at heart."
I definitely agree with this statement.

Leonora, thanks for the interview and, finally, to say, we were privileged to have had the chance to bashkëbisedojmë in four eyes.
The pleasure was mine and many thanks for this interview.
]]

Thursday, 1 July 2010

Dafina dhe Tuna ne Koncertin e Snoop Dogg!

Dafina dhe Tuna ne koncertin e Snoop Dogg

Jane zbuluar detaje rreth koncertit te reperit amerikan me famë botërore, Cordozar Calvin Broadus i njohur më mirë si Snoop Dogg.

Organizatoret e koncertit te planifikuar më 10 korrik , kane- treguar se jane perzgjedhur kater kengetare lokal qe do të preformojnë para publikut në Prishtinë.

Behet fjale per kengetaret Dafina Zeqiri dhe Altuna Sejdiun, grupin Jericho dhe kengetarin nga Londra Eduar Muhaxhiri.

Keta kengetare do interpretojne nga tre kenge, para paraqitjes ne skene te Snoop Dogg, i cili do filloje performimin ne ora 21:00 dhe do performoje per nje ore e gjysme hitet e tij.

Koncerti i organizuar nga kompania Z Mobile është njëri prej koncerteve më të mëdhenj në Kosovën e pasluftës, pas atij të pak viteve më parë, kur kompania telekomunikuese IPKO solli njërin prej reperëve më te famshëm në rruzullin tokësor, 50 Cent. /zhurnal/korrik 2010/
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

Dafina and Tuna in concert Snoop Dogg
Jane revealed details about the concert of world famous American benchmark, Cordozar Calvin Broadus, better known as Snoop Dogg.

Organizers of the concert scheduled on July 10, have been selected, indicating that four local singers who will the public preformojnë in.

It is about singers and Dafina Altuna Sejdiu, Jericho and group Eduart Muhaxhiri singer from London.
These singers will interpret three songs, before presenting the scene to Snoop Dogg, who will begin performing at 21:00 pm and will perform for an hour and a half hits it.

Concert organized by the company Z Mobile is one of the biggest concert in Kosovo after the war, after that a few years ago when the company brought one of the telecommunications IPKO milestone on the famous globe, 50 Cent.
]]

Valton Krasniqi: Fati Im Ka Qene Muzika...


/photo public domain/

Muzika dhunti e Valtonit

Te arrish sot sukses ne muzike nuk eshte aspak e veshtire, mjafton te realizosh nje kenge bashké me nje video klip te bukur, dhe ai me pas do vershojé mediumet tona. Mirepo te depertosh me muzike ne mediumet boterore sic eshte MTV apo VIVA kjo nuk eshte aspak e lehte. Kengetari tashme i mirenjohur Valton Krasniqi edhe pse nuk e kishte menduar me herét nje gje te tille, papritur verejti video klipin e tij deri sa po transmetohej ne kanalet boterore te muzikes, ndonese me pas kenget dhe video klipet e Valtonit vazhduan se transmetuari, madje duke u radhitur edhe ne TOP 5. Se si arriti te shkojé aq larg me muzike, cila eshte formula qe duhet ndjekur edhe kengetaret e tjere ne kete drejtim, flet ekskluzivisht per ZHURNAL vet protagonisti i ketij realiteti, kengetari kosovar Valton Krasniqi.

Zhurnal: Aktualisht cilesoheni si njeri nder kengetaret e muzikes moderne qe punon dhe jeni i angazhuar mjaft shume. Sa ishte ne pergjithesi periudhé e suksesshme kjo per ju ?

Valton Krasniqi: Eshte nje angazhim i madh i imi, mirepo ketu bene pjese edhe vullneti si pjese e suksesit. Jam ne pergjithesi tip shume komunikativ, per cfare gjithmone konsultohem me njerez qe i kam afer. Tani kam edhe studion time, gje qe me ofron shume me shume komoditet per pune, ndersa mua me mbetet qe gjithmone ta jap maksimumin sa i perket kengeve qe ato te pelqehen nga publiku. Mund te them se posedoj shume energji pozitive, cdo gje qe filloi kam deshire te kete suksese, deri me tani jam shume i kenaqur.

Zhurnal: Keni realizuar mjaft video klipe profesionale. Sa kane hasur ne perkrahjen mediale ne keto projekte ?

Valton Krasniqi: Klipet e para i kam realizuar per mediumin zviceran dhe gjerman Viva dhe MTV, me pas kur kam pare se klipet e mija po transmetohen rregullisht ne programet e ketyre dy mediumeve gjigante Viva dhe MTV, ka filluar perkrahja edhe nga mediat ne Kosove, Shqiperi, per cfare ju falenderohem per ndihmen qe me dhane te depertoi tek publiku tani me i dashur per mua.

Zhurnal: Po ashtu keni edituar mjaft kenge tashme hite. Cili eshte zhanri juaj qe me teper e preferoni, dhe a ndryshon kjo preference e juaj varesisht atmosferes dhe vendit ku ju shfaqni ?

Valton Krasniqi: Kenga ime e pare ka qene e zhanrit Pop, pikerisht ajo qe ka filluar transmetimin ne Viva dhe ka arritur te futet ne Top 5. Kurse kenga e dyte ka qene Raggaeton, per cfare mund te them se kam qene i pari qe kam sjelle ne shqiptari zhanrin Raggaeton me elemente shqip. Ky ka qene bashkepunimi me Brahim dhe Supersonic. Megjithate nuk e kam problem ti kendoj edhe zhanret tjera muzikore, personalisht me pelqen shume pop-i, baladat dhe muzika ‘party club’.

Zhurnal: Jo vetem ne Kosove kenget tuaja jane hite, konsideroheni mjaft i pelqyer edhe ne Shqiperi, Maqedoni dhe treva tjera. Cilin publik mund ta veconi nga keto qe i permendem ?

Valton Krasniqi: Une me kete rast do ti pershendes te gjithe ata qe e adhurojne muziken time, dhe jam shume i kenaqur qe pelqehen kenget e mia. Per mua kjo gje eshte e ngjashme sikur ti kem te gjitha shtetet e botes ne doren time dhe ne koncertet e mia. Pergjithesisht mund te them se kenget e mia jane mirepritur né té gjitha trojet shqiptare.

Zhurnal: Per gjitha ata qe nuk e kane ditur, vlen te theksohet se klipet e juaja jane publikuar edhe ne MTV dhe VIVA. Na tregoni dicka me teper per keto arritje ?

Valton Krasniqi: Kjo ka qene nje porte e suksesit qe me eshte hapur, dhe me kete rast jam ndier shume krenar me faktin se jam konsideruar shqiptari i pare qe kenga dhe klipi i tij transmetohej ne MTV dhe Viva. Nje element tjeter qe me bente te ndihesha perfekt ka qene fakti se sa here qe transmetohet video klipi im shfaqet edhe flamuri kombetar shqiptar, ku me kete rast kam pas mundesi t’ju tregojme te gjithe atyre qe nuk e kan njohur akoma Kosoven si shtet, te ju bejme me dije se edhe ne kemi kualitet dhe vlera. Dua te potencojé gjithashtu se ne te gjitha kenget e mia, tekstet jane ne gjuhen shqipe.

Zhurnal: A vazhdoni te keni edhe me tutje ndonje kontrate me kompani jashte vendit ?

Valton Krasniqi: Po, tani sa kam nenshkruar kontraten me Sony BMG dhe Ferini Records per nje kenge qe eshte e zhanrit ‘house comercial’ ne gjuhen angleze, ku po ashtu do te kete edhe nje videoklip te cilin do te mundohem ta xhirojé ne Kosove dhe t’ju jap hapesire produksioneve Kosovare qe punen dhe talentin e tyre ta promovojne neper televizione evropiane.

Valtoni dhe Nora ne klipin Sonte
Zhurnal: Se fundmi keni realizuar nje videoklip ne Paris. Na tregoni dicka me teper per kete projekt ?

Valton Krasniqi: Po. Kenga titullohet “Sonte” dhe eshte punuar nga produksioni Maximus. Jam shume i kenaqur qe jam i pari qe me eshte dhene mundesia te realizoje nje video klip ne Paris, per cfare dua te falenderoj modelen e famshme Nora Asani e cila pranoi ftesen per te qene pjese e video klipit. Tani vec kam informata se kenga eshte pelqyer shume dhe klipi ka filluar te radhitet edhe neper top-lista.

Zhurnal: Sa i perket albumeve. A planifikoni te editoni ndonje album ne te ardhmen e afert ?

Valton Krasniqi: Jo. Une mendoj se nuk eshte kohe per albume, sepse tani produksioneve tona nuk ju shiten me albumet per shkak te piraterise dhe internetit. Andaj deri sa ligjerisht te rregullohen keto gjera, album nuk besoj se do kete.

Zhurnal: Sa jeni i angazhuar ne mbremje te ndryshme muzikore ?

Valton Krasniqi: Deri me tani me mbremje dhe koncerte kam qene shume aktiv. Edhe gjate kesaj vere do kem mjaft angazhime, do te kendoj ne Kosove, Shqiperi, Maqedoni, dhe gjitha keto do jene te organizuara nga Ershcompany.

Zhurnal: A ju sjell perfitime te mjaftueshme muzika, apo ndoshta keni edhe ndonje biznes tjeter ?

Valton Krasniqi: Pike se pari une e dua shume muziken dhe gjithcka qe beje ne kete aspekt rrjedh nga shpirti im. Fatmiresisht dua te potencoje se nga muzika tani edhe perfitoj, mirepo edhe investoi mjaft. Pervec muzikes kam edhe nje biznes tjeter.

Zhurnal: Cfare plane keni gjate kesaj vere. Ku do jeni i angazhuar me teper, ne ndonje bregdet apo do levizni ?

Valton Krasniqi: Do jem ne levizje gjate gjithe kohes ne Kosove, Shqiperi, Maqedoni. Te gjitha datat i kam te caktuara, do mundohem te jem ne cdo qytet, te shfaqe ‘live’ per te gjithe adhuruesit e mi.

Zhurnal: Flasim per nje aspekt tjeter tuajin. Na tregoni prej nga vjen Valtoni, dhe cila ishte ajo rruge e cila ju solli tek nje kengetar i njohur ?

Valton Krasniqi: Une kam lindur ne Prizren dhe qe nga mosha 6 vjecare jetoi ne Zvicer. Pasion e kam pasur gjithmone muziken dhe instrumenti im pare qe kam ditur ti bie ka qene ciftelia. Kam diplomuar per hoteleri, por nuk kam punuar asnjehere ne kete profesion. Fati im ka qene muzika derisa zeri dhurata me e cmuar nga Zoti.

Zhurnal: Jeta private, cfare mund te din dicka me teper fansat e juaj ne kete aspekt ?

Valton Krasniqi: Per momentin jam vetem, dhe rendesi shume te madhe i jap punes. Mendoj se akoma nuk kam takuar vajzen e endrrave te mia, perndryshe ende ka kohe... hahahaha.

Zhurnal: Cfare presim ne te ardhmen e afert nga Valtoni, cilat do jene projektet e juaja pasuese ?

Valton Krasniqi: Tani kam pergatitur edhe dy kenge verore, kolazhe. Projekti im i fundit eshte kenga ne gjuhen angleze “Did you know” te cilen shume shpejt do keni mundesi ta shikon edhe me videoklip.

Zhurnal: Valton ju faleminderit per intervisten, suksese ne karriere ?

Valton Krasniqi: Ju faleminderit shume juve. Pershendes te gjithe stafin dhe lexuesit e Portalit “ZHURNAL”, si dhe gjithe adhuruesit e mi. /rajan arapi/zhurnal/korrik 2010/
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

Music Valton's talent

To achieve success in music today is not at all difficult enough to achieve a song with a beautiful video clips, and then he will overrun our media. However, the depertosh the world music in media such as MTV or Viva this is far from easy. Already known singer Valton Krasniqi had not even thought such a thing before, suddenly noticed his video klipin until channels are transmitted in the music world, although after the songs and video clips that transmetuari Valtonit continued, even was also ranked in the top five. How managed to go so far with music, which is the formula to be followed by other singers in this area, speaks exclusively to his ZHURNAL-part of this reality, singer Valton Krasniqi Kosovo.

Zhurnal: Currently cilesoheni as one of the singers of modern music that works and you're pretty much committed. As was generally successful period it for you?

Valton Krasniqi: It is a big commitment of mine, but made here will also participate as part of success. I generally tip more communication, for what always consult with people who have close. Now I have also my studio, which is much more to offer convenience for work, and that always remains with me to give the maximum in terms of songs that they pelqehen the public. You can say that possess more positive energy, everything that I desire began to succeed, so far I am very pleased.

Zhurnal: Did you realize very professional video clips. How many have encountered in media support in these projects?

Valton Krasniqi: Clips before I realized for the Swiss and German media Viva and MTV, then when I see that my clips are broadcast regularly in programs of these two giant media Viva and MTV, has begun to support the media in Kosovo, Albania, for what you falenderohem for helping with the public gave the depertoi now dear to me.

Zhurnal: Also have plenty of songs already edited hits. Genre What is your prefer that more, and whether it varies depending on your preference and country atmosphere where you show?

Valton Krasniqi: My first song was the Pop genre, exactly what has started broadcasting in Viva and has managed to enter the Top 5. But the second song was Raggaeton, for what I can say that I was the first to have brought the genre Raggaeton Albanian Albanian elements. This has been cooperative with Brahim and Supersonic. However there is no problem to sing the other musical genres, personally I like the pop, and music saga "disco club".

Zhurnal: Not only in Kosovo, your songs are hits, are considered very well liked in Albania, Macedonia and other regions. Public which can veconi of these was mentioned?

Valton Krasniqi: in this case I would welcome all those who worship my music, and am very happy that my songs pelqehen. For me this is similar as to obtain all the countries in the world in my hand and my concerts. In general I can say that my songs are welcome in all Albanian territories.

Zhurnal: For all those who have not known, it is worth to note that your clips are published in the MTV and Viva. Tell us something more about these achievements?

Valton Krasniqi: It was a success that the port is open, and with this case I felt very proud of the fact that I considered the first Albanian to his songs and clips aired on MTV and Viva. One other element that made me felt perfect was the fact that whenever my broadcast video clips show the Albanian national flag, which in this case I had the opportunity to show all those who have not yet recognized Kosovo as a state, you are hereby notified that we have quality and value. I want to stress also that in all my songs, the texts are in Albanian.

Zhurnal: Did you continue to forward any contract with the company abroad?

Valton Krasniqi: Yes, now I just signed the contract with Sony BMG and Ferini Records for a song that is the genre 'comercial house' in English, which also will also be a video which will try to run in Kosovo and Kosovo give you space to work and production talents to promote their European through television.

Zhurnal: Recently you made a video in Paris. Tell us something more about this project?

Valton Krasniqi: Yes. The song is called "Tonight" and is working from Maximus Productions. I am very happy that I am the first to have been given the opportunity to realize a video clip in Paris, for what I want to thank the famous Nora Asani modelen which accepted the invitation to be part of the video klipit. Now I know that song already is favored more and clips has started through the ranks top-list.

Zhurnal: Regarding Album. Do you plan to edit an album in the near future?

Valton Krasniqi: No. I think that it is time for albums, because our production is now sold albums not because of piracy and the Internet. So until these things legally regulated, the album will not believe this.

Zhurnal: How are engaged in various musical evening?

Valton Krasniqi: Until now the evenings and concerts have been very active. Even during this summer will have plenty of commitments, will sing in Kosovo, Albania, Macedonia, and all these will be organized by Ershcompany.

Zhurnal: Did you bring enough benefits to music, or maybe you and any other business?

Valton Krasniqi: First of all I want more music and everything to do in this regard stems from my soul. Fortunately I want to stress that the music now avail, but also invested quite a bit. Besides music, I also one other business.

Zhurnal: What are your plans during this summer. Where are more engaged, in any coast or remove?

Valton Krasniqi: I will be in motion all the time in Kosovo, Albania, Macedonia. All specific dates I will try to be in every city, feature 'live' to all my fans.

Zhurnal: Talk about a different aspect of your own. Tell us Valtoni come from, and what was it that you brought the street to a famous singer?

Valton Krasniqi: I was born in Prizren and 6 years of age who lived in Switzerland. I was always passionate music and my first instrument that I know you pick has been Çiftelia. I graduated the hotel, but I've never worked in this profession. My fate has been the voice of the music while the precious gifts from God.

Zhurnal: private life, what you can know something more of your fans in this respect?

Valton Krasniqi: For the moment I am alone, and of great importance given work. I think that still have not met my daughter's dreams, otherwise there is still time ... hahahaha.

Zhurnal: What we expect in the near future by Valtoni, which will be your next project?

Valton Krasniqi: Now I prepared two summer song, collage. My latest project is the song in English "Did you know" which very soon will have the opportunity to see the video.

Zhurnal: Valton Thank you for the interview, success in career?

Valton Krasniqi: Thank you very much for you. Welcome all the staff and readers of the Portal "ZHURNAL" and all my fans.
]]

Wednesday, 30 June 2010

Korab Shaqiri Lanson Klipin e Ri


/photo imedia "veren e kaluar"/

Korab Shaqiri lanson klipin me te ri
“Veren e kaluar”, e para per kete vere

“Tash se fundit kam realizuar kengen e re bashke me klipin e ri. Kenga titullohet “Veren e kaluar”. Kompozimi dhe orkestrimi jane krijime te miat, ndersa teksti eshte i shkruar nga babi me ide te perbashketa nga une dhe ai. Gjithsesi babi i ka dhene doren e fundit, ai e ka shkruar tekstin e kenges”, keshtu thekson mes tjerash gjate nje bisede qe “Infopress” zhvilloi me te, kengetari Korab Shaqiri, teksa sqaron gjithcka rreth realizmit te klipit duke zbuluar te rejat edhe per krijimet e radhes

Klipit te tij i shkojne per shtati temperaturat e larta. Behet fjale per kengetarin Korab Shaqiri, i cili kohe me pare kishte fi lluar te punoje rreth krijimeve te reja, ndersa te premten e kaluar ka nxjerre ne drite klipin me te ri. Perkushtimi maksimal jo vetem rreth muzikes e aranzhimit te krijuara nga vete kengetari, por edhe ndaj tekstit qe nxjerre ne pah ne menyren me te mire pushimet bregdetare, kane ardhur si nje fi lm i shkurter permes nje regjie shume mire te punuar. “Tash se fundit kam realizuar kengen e re bashke me klip. Kenga titullohet “Veren e kaluar”, tregon kengetari, duke bere me dije edhe per gjithcka qe konkretizon krijimin e tij te fundit.

Kenaqesia me e madhe ka qene reagimi i publikut ne promovim

“Kompozimi dhe orkestrimi jane krijime te miat, ndersa teksti eshte i shkruar nga babi me ide te perbashketa nga une dhe ai. Gjithsesi babi i ka dhene doren e fundit, ai e ka shkruar tekstin e kenges”, sqaron Korabi duke bere me dije edhe per bashkepunetoret e idete per klipin e tij me te ri. “Klipin e kemi realizuar me kompanine “Imedia”. Pjesa me e madhe e klipit eshte realizuar ne Ulqin, ndersa nje pjese tjeter eshte fi lmuar ne Dhermi. Ka dale nje klip i lezetshem me disa femije ne plazh. Nje klip me ngjyra verore e shume interesant. Ishte ide e imja qe te realizohet nje klip ne plazhin e Ulqinit. Jemi nisur nga teksti i kenges pasi qe ai ka te beje me plazhin e Ulqinit dhe me Dhermine, si vendet me te frekuentuara. Ndersa ideja me femijet vjen natyrshem ne ate fi lmi te vogel tre minutash. Ishte ide e pergjithshme e jona, imja dhe e profesionisteve nga produksioni me te cilin punuam”.

Korabi thekson te jete ndare tejet i kenaqur me gjithe realizmin e krijimit te tij, ndersa edhe me te forte kete ndjenje e bene duartrokitjet e te ftuarve gjate promovimit te saj e komentet e mira te marra nga familjaret, miqte e fansat e tij. “Jam ndare teper i kenaqur, sidomos kenaqesia me e madhe ka qene reagimi i publikut ne promovim. Reagimi i publikut i cili nuk priti fundin e klipit por qe ne gjysmen e tij kane fi lluar me duartrokitje e brohoritje. U pa qe klipi u pelqye shume! E sa u perket kritikave, te them realisht ende nuk kam marre asnje kritike, ndersa pergezimet kane qene nga njerez te ndryshem e beso qe nuk i kam pritur te gjitha ato”.

Pushimet vetem pas 10 shtatorit

Kenga me e re e kengetarit mund te vleresohet si nje klip qe nisi veren per te, ndersa angazhimet pasuese do te perkufi - zohen me shume projekte, me mbremje te ndryshme e vecanerisht performime ne vendet bregdetare. “Kam mbremje te ndryshme neper te gjitha trojet shqiptare, por me shume do te jem i angazhuar ne vendet bregdetare. Kam pune edhe ne studio e studime rreth provimeve te magjistratures. E sa i perket kenges se re, eshte thuaja e gatshme nje e radhes. Besoj qe do te dale gjate kesaj vere. Do te kete akoma me shume ritem”, tregon Korabi, ndersa ben me dije per fund se pushimet per te do te nisin vetem pas 10 shtatorit. /melihate gashi/infopress/qershor 2010/
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

Korab Shaqiri launches new clip

"Last summer", the first for this summer

"Now that the last new song I made together with the new klipin. The song is called "last summer. Composition and orchestrating are creations of mine, while the text is written by the father with shared ideas from me and he. However daddy has the final touch, he has written the text of the song, so among other states during a conversation that "Infopress held with, singer Korab Shaqiri, as explains everything about the realism of discovering the updates klipit also for next creations

Klipit go for his seventh of the high temperatures. It is about the singer Korab Shaqiri, who long ago had lluar fi to work on new creations, while last Friday has klipin reveals the new. Maximum commitment, not only about music and arrangements created by the singer himself, but also to the text that highlights the best way coastal vacations, have come as a fi short LM through a director to work very well. "Now that the last new song I made with clips together. The song is called "last summer," explains singer, also suggesting for everything konkretizon his last creation.

With great pleasure has been the reaction of the public in promoting

"Composition and orchestrating are creations of mine, while the text is written by the father with the idea and I shared it. However daddy has given up the last text he wrote the song ", explains Korab suggesting ideas and associates for his klipin new. "Klipin realized by the company" Imedia. Most of klipit is performed in Ulcinj, while another part is fi lmuar Dhermi. Has brought a cool clip of some children to the beach. A color clips very interesting summer. The idea was to achieve a mine that clips on the beach at Ulcinj. We started from the text of the song because he has to do with the beach of Ulcinj and Dhermine as the most frequented places. While the idea of children comes naturally in such a small fi lmi three minutes. The general idea of ours, mine and production professionals from whom we worked with. "

Korab states to be divided very satisfied with all the realism of its creation, while the stronger this feeling did applause of the guests during its promotion of good comments received from family, friends and his fans. "I share deeply satisfied, especially with great pleasure has been the promotion of public reaction. The public reaction which is not the end of klipit received, but that we are half his fi lluar with applause and cheering. He saw many clips were pelqye! E Regarding the criticism, to say really still have not received any criticism, as has been Accomplished by different people and I believe that not all those waiting.

Vacations only after September 10

New song with the singer can be evaluated as a clip that started the summer for, while subsequent efforts will perkufi - can be done more projects, with evening performances and especially in coastal countries. 'I have evening throughout the Albanian lands, but more will be engaged in coastal countries. I also work at the studio of Master studies about exams. The terms of the new song is almost ready the next one. Believe to be released during this summer. Will have even more momentum, "explains Korab, while the bottom suggests it will break to start only after 10 September.
]]

Sinan Vllasaliu Marton Vajzen

Sinan Vllasaliu marton vajzen

Këngëtari Sinan Vllasaliu, përveç risive që do të sjellë tani, gjatë këtyre ditëve në tregun muzikorë, ai ka qenë i angazhuar së fundmi më martesën e bijës së tij Edonës. Të hënën në mbrëmje, ai e ka martuar vajzën 24-vjeçare.

“Për herë të parë po e përjetoj të qenit baballëk. Ndihem i kënaqur që vajza ime u martua më një djalosh të mirë siç është Luli, një student nga Prishtina. Dasma kaloi shumë mirë, patëm shumë mysafirë dhe, përveç kolegëve të mi të këngës, nuk munguan edhe disa nga politikanet tanë. Ceremoninë martesore e kemi bërë në mënyrë private, pa praninë e mediave”, ka thënë këngëtari për Kosova Sot.

Ndërsa, sa i përket të rejave muzikore, këto ditë pritet që Sinani të lansojë një videoklip të ri së bashku me album. Kënga e videoklipit titullohet “Sa më ka marr malli”, ndërsa është përgatitur në Kosovë. /yllpress/qershor 2010/
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

Sinan Vllasaliu daughter gets married
Sinan Vllasaliu singer, but innovations that will bring now, the music market these days, it has recently been engaged in marriage his daughter Edonës. Tonight, he has married 24-year-old daughter.

"For the first time is being baballëk experience. I feel happy that my daughter married a good guy as Luli, a student from Pristina. Wedding went very well, and had many guests, but my colleagues of the song, not absent even some of our politicians. Marriage ceremony have done so privately, without media presence, "said singer for Kosova Sot.

While in terms of musical ones, these days are expected to launch a video Sinani new album along with. The song's video is titled "How much I miss", and was prepared in Kosovo.
]]

Tuesday, 29 June 2010

Malda Susuri, Nje Surprize Per Gjyshin e Vet!


/photo public domain/

Malda Susuri organizoi ekspozite per nder te krijimtarise se gjyshit
Befason gjyshin ne ditelindjen e tij te 77-te

“Doja qe gjyshit tim t’i beja surprize per nder te 77-te vjetorit te lindjes, duke i hapur ekspoziten personale te krijimtarise se tij jetesore. E ndjeja t’i organizoja kete ekspozite. E kam bere me deshiren me te madhe. Shpresoj qe gjithcka te shkoje per se mbari, dhe gjyshi te ndahet i kenaqur me gjithcka te organizuar. Eshte nje pune qe e kam bere me zemer”, keshtu thekson mes tjerash, gjate nje bisede per “Infopress”, kengetarja Malda Susuri, duke rrefyer per organizimin e ekspozites per nder te gjyshit te saj, piktorit dhe aktorit, Sulejman Lokaj

Perkujtimi i te vdekurve, vecanerisht fytyrave publike, permes nje mbledhjeje komemorative apo nje fjalim rasti per vepren e tij jetesore, tashme eshte bere si nje rregull i pashkruar. Por, kengetarja Malda Susuri nuk deshi qe dicka e ngjashme te ndodhte me nje njeri shume te dashur per te – me gjyshin e saj. Ajo ka zgjedhur qe te ngrite ne piedestal vepren e tij, tash sa ai eshte gjalle e shendoshe. Te henen mbrema, Malda ka organizuar nje ekspozite veprash te gjyshit te saj, Sulejman Lokaj, me rastin e 77- vjetorit te lindjes se tij. Kengetarja ka zgjedhur pikerisht 77- vjetorin e lindjes se tij, per t’i ofruar si nje dhurate organizimin e nje ekspozite veprash te tij.

E organizova me deshiren me te madhe

“Doja qe gjyshit tim t’i bej surprize per nder te 77-te vjetorit te lindjes, duke i hapur ekspoziten personale te krijimtarise se tij jetesore”, keshtu thekson mes tjerash, gjate nje bisede per “Infopress”, mbesa Malda teksa ben me dije se ajo eshte kunder organizimeve e shpalosjes se vlerave te nje njeriu vetem pas vdekjes se tij. “Jam kunder atyre organizimeve qe behen pas vdekjes se nje njeriu, duke ngritur lart vepren e tij. Per kete doja qe gjyshit tim t’i organizoj nje ekspozite personale te krijimtarise jetesore”.

Deri para dy ditesh, aktori dhe piktori Sulejman Lokaj nuk ishte ne dijeni per kete organizim. Ai e kuptoi vetem atehere kur mbesa e kishte pyetur per njerezit qe donte t’i kishte ne ekspoziten qe po ia organizonte. “ I tregova vetem kur me duhej ta pyesja per se ke do te donte ta ftonte ne kete ekspozite. Dhe e pashe qe ky organizim e gezoi tej mase”, thekson kengetarja. “E ndjeja t’i organizoja kete ekspozite. E kam bere me deshiren me te madhe. Shpresoj qe gjithcka te shkoje per se mbari, dhe gjyshi te ndahet i kenaqur me gjithcka te organizuar. Eshte nje pune qe e kam bere me zemer”, tregon Malda, para fillimit te ekspozites.

Pervec familjareve e miqve te piktorit, te pranishem kishte shume nga fytyrat publike e qytetare qe donin te shihnin per se afermi vepren e piktorit. /melihate gashi/infopress/qershor 2010/
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

Malda Susuri exhibition organized to honor the creativity work of grandfather
Grandfather birthday surprises in his 77 th

"I wanted my grandfather to do a surprise to honor the 77th anniversary of the birth, the opening exhibition of his personal creativity vital. I felt to organize this exhibition. I've done with greater desire. I hope that everything mbari go for that, and grandfather of divided happy with everything organized. It is a job that I made with my heart, "so states, among other things, during a conversation about" Infopress "Malda Susuri singer, confessing to organize an exhibition in honor of her grandfather, painter and actor, Sulejman Lokaj

Commemoration of the dead, especially celebrities, through a commemorative meeting or an opportunity to address its vital work, already been done as an unwritten rule. But the singer refused to Malda Susuri something similar happen with a man very dear to - with her grandfather. She has chosen to raise the pedestal his work, as it is now safe and sound. Monday evening, Malda has organized an exhibition of works by her grandfather, Sulejman Lokaj, during the 77 - year anniversary of his birth. The singer has chosen exactly the 77 - anniversary of his birth, to offer as a gift organize an exhibition of his works.

The organizova with greater desire

"I wanted my grandfather to make a surprise to honor the 77th anniversary of the birth, clearing the personal exhibition of his vital creativity", so states, among other things, during a conversation about "Infopress, as does the grandchildren Malda suggests that it is against the unfolding events that values a man only after his death. "I'm against those organizations that are made after the death of a man, raising up his work. For this I wish my grandfather to organize an exhibition of vital personal creativity.

Until two days, actor and painter Suleyman Lokaj was aware of this organization. He understood only if the grandchildren had asked for people who like to have the exhibition that is his stage. "I told him only when I had to ask for that you would like to invite to this exhibition. And I saw that this organization of extremely enjoyed, "said the singer. "I felt to organize this exhibition. I've done with greater desire. I hope that everything mbari go for that, and grandfather of divided happy with everything organized. It is a job that I made with my heart, "explains Malda, prior to exhibition.

Besides the family members of friends of the painter, was present from the very public faces of citizens who want to watch closely the work of the painter.
]]

Monday, 28 June 2010

Adelina Tahiri: Dua Te Dukem Bukur!


/photo armend ramadani/

“Provokimet” e embla te Adelines

Tetembedhjetevjecarja nga Shkupi, Adelina Tahiri, si nje meteor po ngritet shndritshem shkalleve te karrieres muzikore tek ne. Ajo, i ka vene vetes nje barre te rende: te behet ze i fuqishem i skenes sone, madje, duke thyer shabllonet dhe kornizat eventuale. Skena e saj eshte e gjere dhe e hapur, mu sikurse qe eshte rruga dhe vizioni i saj. Pra, ne horizont kemi nje kengetare sharmante dhe pasionante, e cila ka per qellim pushtimin e zemrave artdashese. Dhe, duket se kete po e arrin me elegance dhe pak, provokime te embla!

Ju e kishit kuptuar qe femije qe e ardhmja juaj do te ishte ne muzike, apo cdo gje erdhi natyrshem?
Po, ne fakt, prinderit e mi e kishin kuptuar qe ne femijeri qe jam e lindur per muzike. Natyrisht, asgje nuk vjen rastesisht, une rrjedh nga nje familje qe merren me art. Kam nenen time te talentuar per muzike e vallezim, e cila ka qene e regjistruar ne Akademine e Arteve, gjyshja ime e ndjere, Diana Mehmeti, aktore dhe nje nder themelueset e teatrit shqiptar ne Maqedoni dhe dy tezet e mia, aktore, njera ne dramen shqiptare, tani deputete Flora Kadriu, kurse tjetra ne dramen turke dhe kengetare e njohur turke, Perihan Tuna.

Ju sapo keni filluar ta cani tregun muzikor dhe besoj se kishit krijuar nje “imazh” per te, para se te depertonit. Ne te vertete, sa perputhej kjo me ate cka ju jeni duke u perballur?
Mendoj se eshte veshtire qe te krijosh nje imazh, mirepo, e kam krijuar qe moti nga pjesemarrja ime ne festivalet e femijeve. Mendoj qe kam mbajtur imazhin dhe eshte gje e rendesishme per nje artist.

Dukesh qe je tipi i kengetares provokuese per moshen qe ke, qofte ne pamje, ne kenge, ne veshje, pse ke zgjedhur te performosh me kete lloj forme
Nuk pajtohem me mendimin. Dukem ashtu sic me shihni, ne trend. Kenget jane kenge, kurse veshjen e kam mani - dua te dukem bukur dhe nga e bukura nuk humb askush. Shikimi i pare eshte vendimtar. Nganjehere edhe forma ka shume rendesi, nese behet me shije dhe shpalos fantazi!

Mendoni se ka qene dhe bukuria juaj qe ka elektrizuar publikun dhe skenen
Duhet ta komentojne te tjeret, jo une.

Ju, artistet e rinj, jeni mundesia me e mire per t’i dhene tregut nje drejtim tjeter. Si duhet vepruar sipas jush?
Te punojme dhe te krijojme per kulturen shqiptare. Fryma e re, koha e re, njerezit e rinj, ky eshte ligji i natyres. Natyrisht, pa shkelur mbi traditen dhe vlerat e kohes.

A jeni duke kerkuar famen? Cila eshte strategjia juaj per te rene me shume ne sy kundrejt kengetareve tjera?
Mendoj se duhet te jesh e vecante. E vecanta e ben njeriun atraktiv. Une e urrej uniformitetin.

Ta zeme se kenga jote do te kete sukses dhe ti behesh nje kengetare e njohur. Ku mendon se do te jete ndryshimi yt nga kengetaret tjera, te cilet me shume vetequhen ashtu sesa jane?
Mendoj se e kam mberri ate epitet (qesh).

Cili eshte mendimi per femrat e gjenerates se sotme, dhe si dukeni ju ne syte e kesaj gjenerate?
Cuditshem...cuditshem.

Muzika, shkolla...zene nje pjese te rendesishme te ju. Si rrjedh ne fakt e perditshmja e Adelines?
Eshte fakt se shkolla eshte prioritet per mua, por sapo e perfundova shkollen e mesme te muzikes, tani mendoj per regjistrim ne fakultet. Perditshmeria ime eshte me angazhime, ushtrime, piano, solo kendim, studio, etj. Nje dite plot dinamizem dhe pa monotoni.

Per nje kengetare me shume rendesi kane albumet apo ftesat ne koncerte? Pse?
Albumi eshte nje arritje personale edhe pervec kesaj i hap rruge dhe ftesave per koncerte.

Mendoni se ky eshte shekulli i njerezve te bukur, ty personalisht te jane hapur shume dyer?
Po, por mendoj qe jane hapur dyert per kualitet te kengeve, e jo per bukuri. E bukura eshte kalimtare, arti eshte afatgjate.

Kur i ke thene vetes, “si une nuk ka tjeter”?
Cdo njeri ka egon e vet. Une nuk e kam te theksuar deri ne kete pike, por ka patur raste kur e kam thene, sidomos ne situata te veshtira te cilat mund t’i kem perballuar me se miri.

Sa ka ndikuar ne jeten tende private, fakti qe je nje kengetare e njohur?
Po, ka ndikuar ndonjehere me police, hahata...ne shume raste.

Filluat me kengen ‘Narcisoid’ nje kenge qe ju solli shume sukses. Zeri yt eshte kaq terheqes, i ngrohte dhe joshes, sa te ka ndihmuar ne ceshtjet e dashurise?
Nuk kam kohe te mendoj ne dashuri. Jam e dashuruar ne muzike.

Sa i besoni kesaj ndjenje?
I besoj shume. Eshte ndjenje e bukur.

Cili eshte mashkulli ideal per ju? Ne fakt, ke doni te prisni?
Ende nuk e kam takuar, s’kam kend ta pres... le te presin ata, hahaha.

Pse?! S’mendon se mund ta duash perjete nje njeri?
Ndoshta, nuk e di...ende nuk e kam perjetuar nje ndjenje te tille.

Nuk ke pasur bezdisje prej djemve?
Nuk dua ta komentoj.

Nuk ka pasur ndonje djale te marrosur pas teje?
Nuk e di...

Do ta beje tatuazh emrin apo germen e pare te emrit te njeriut qe do?
Se kam menduar ndonjehere.

Sa mekatare dhe sa engjellore eshte Adelina?
Mekatare aspak, madje keto kohet e fundit do ta beja ndonje mekat, por s’po gjej se cfare (qesh). As engjellore shume nuk jam. Ama, per njerezit qe i dua, bej gjithcka. Jam person qe i pershtatet shume realitetit dhe, njekohesisht, shume neutrale, e padjallezuar.

Nje vajze e re ne ditet e sotme presupozohet qe pervec angazhimeve te marre kenaqesi edhe nga argetime te ndryshme. Ju gjeni kohe per to?
Ndonjehere.

Meqe jemi tek stina e veres, cdo te thote vere per ju?
Vere per mua? Diell plot me rreze per trupin, shume ritem e pune, natyrisht.

A mendoni se koha, stinet, ndikojne drejtperdrejt ne shpritin e nje njeriu?
Patjeter. Por, tek artistet ky reaksion eshte i vrullshem.

Cfare marredheniesh keni me parane? Shpenzoni shume apo e cilesoni veten
nje kursimtare?

Nuk rend pas parase, por nuk e di pse parate me kane shume qejf perderisa rendin ato pas meje.

Kthehemi tek muzika, skena…Cfare jeni duke realizuar ne keto momente, dhe a do te mund te ndryshonit stil ne muzike tani e tutje?
Tani sapo e kam realizuar duetin ‘Magnet’ me raperin F-kay, me te cilen kenge ne “Celesi muzikor 2010/4”, u shperblyem me cmimin e pare & Best Duo. Jam duke e realizuar edhe nje videoklip me produkcionit Max. E sa per ndryshimin e muzikes nuk e di se cfare do te ndodh. Kurre, mos thuaj kurre.

Beni plane, apo e lini kohen te rrjedhe e te punoje per ju?
Bej plane, por ne kete profesion ndodhin ngahere te papritura.

Dhe ne fund na shuani kuriozitetin, ku do t’i kaloni pushimet?
Si duket, ne Greqi, me disa vikende ne Shqiperi.

/gazmend kajtazi/telegrafi/qershor 2010/
/foto: armend ramadani/
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

Sweet "Provocation" of Adelina!

Eighteen years old from Skopje, Adelina Tahiri, like a bright meteor rates are rising in our musical career. She has set itself a heavy burden: to become the powerful voice of our scene, even breaking any templates and frameworks. Her scene is broad and open, just as that is the way and its vision. So we have a singer sharmante horizon and passionate, which aims at the conquest of hearts fans. And, it seems that this is the elegance and arrives with little provocation and fresh!

Was your child understand that your future will be in music, or whatever came naturally?
Yes, in fact, my parents had a child understand that I am born for music. Of course, nothing comes incidentally, comes from a family I was dealing with art. I have my mother's talent for dance music, which has been registered at the Academy of Arts, my grandmother felt, Diana Mehmeti, actress and one of the founders of the Albanian Theatre in Macedonia and my two aunts, actress, one in drama Albanian MPs now Kadriu Flora and another in the drama known Turkish and Turkish singers, Perihan Tuna.

You have just begun to Cani music market and believe that you had created an "image" to, before depertonit. Indeed, as it coincided with what you are facing?
I think that it is difficult to create an image, however, have established that the weather from my participation in children's festivals. I think that I hold the image and is the most important thing for an artist.

Look that you are the type of provocative singer age for you, whether in view, in song, in dress, why have you chosen to performosh with this form?
I do not agree with the opinion. To see the show as we trend. Songs are songs, and I have clothes obsession - I want to look nice and beautiful no one loses. First Sight is key. Sometimes the shape is very important, if done with taste and fantasy unfolds!

Think about your beauty has been and who has electrified the public and the scene?
You have to comment on others, not me.

You, young artists, are the best opportunity to give the market a different direction. How do you operate under?
To create the work and culture. Fresh, new time, new people, this is the law of nature. Of course, without breaking the tradition and values of the time.

Are you searching for fame? What is your strategy to fit more in the eye against other singers?
I think you must be special. The individual makes a man attractive. I hate uniformity.

Let's suppose that your song will be successful and to become a known singer. Where do you think will be your difference from other singers, who more so than are vetequhen?
I think that it arrives epithet (laughing).

What is the opinion of today's generation women, and how you appear in the eyes of this generation?
Strange ... strange.

Music School ... occupied a significant part of you. As in fact the daily flow of Adelines?
It is the fact that the school is a priority for me, but once I completed high school of music, now think about entering college. My daily life is the commitment, practice, piano, solo singing, studio, etc.. A day full of dynamism and without monotony.

For a more important singers have albums or invitations to concerts? Why?
The album is a personal achievement and besides this road opens and invitations for concerts.

Think this is the century of beautiful people, you are personally open more doors?
Yes, but I think they are opening doors for quality songs, not for beauty. The transition is beautiful, art is long.

When you said to yourself, "I do not like no other?
Every man has his egon. I do not have to stress at this point, but there have been occasions when I have said, especially in difficult situations that I can cope with it effectively.

What has affected your private life, the fact that you're a singer known?
Yes, sometimes influenced by police, hahata ... in many cases.

Started with the song 'Narcisoid' a song that brought you much success. Your voice is so attractive, warm and inviting enough to have helped matters of love?
I do not have time to think in love. I'm in love with music.

What trust this feeling?
I believe more. It feels nice.

What is the ideal man for you? In fact, you want to wait?
Still have not met, I have to cut corner ... Let them wait, hahaha.

Why? Does not think that could ever love a man?
Maybe, I do not know ... I have not yet experienced such a feeling.

There have been persecution of the boys?
I do not want to comment on.

There has been a nutty boy you?
I do not know ...

Tattoo will make the first letter name or the name of the man who would?
I think sometimes.

What is sinful and angelic as Adelina?
Not sinful, even these recent Beja will any sin, but s'po find what (laughing). As I am not very angelic. Ama, for people who love you, do everything. I am very fit person that reality and, simultaneously, more neutral and innocent.

A young girl in today meant that in addition to commitments to take pleasure from the various entertainment. You find time for it?
Sometimes.

Since we are in the summer season, summer means anything to you?
Summer for me? Full sun rays for the body, much the pace of work, of course.

Do you think time and seasons, we shpritin directly affect a man?
Absolutely. But this reaction to the artists is rattling.

What is your relationship with money? Spend more or designate themselves
a saver?
Not after money order, but do not know why the money to have more humor while the order they follow me.

Back to the music, scenes ... What are realized in these moments, and a will can change the style in music now?
Now I just realized duo 'Magnet' with raperin F-kay, with songs in which "key musical 2010 quarters, was the first prize shperblyem & Best Duo. I am also conducted a video with Max production. And how to change the music never know what will happen. Ever, do not say never.

Make plans, or let the flow of time to work for you?
Make plans, but in this profession ngahere unexpected occur.

And finally extinguish us curiosity, where would spend holidays?
Apparently, in Greece, with some weekends in the country.
]]

Interviste me Shpresa Ismajli, Nena e Gentes...

Znj.Shpresa Ismajli:Genta duhej te fitonte"Dancing with the Stars"

Grua me bukuri te pazakonte, nene e perkushtuar, e mbi te gjitha nje zonje me zemer te madhe... Shpresa Ismajli, mamaja e princeshes se skenes shqiptare, Genta Ismajlit, vjen sot ne kete rrefim ekskluziv ne "Summer Pages", per te ndare me ne momente te rendesishme nga jeta e vajzes se saj, duke filluar nga femijeria me gjithe capkenlleqet qe e kane shoqeruar Genten si femije, e per te perfunduar tek jetesa aktuale, ne te cilen ajo eshte sigurisht me e pjekur, merr vendime me te zgjuara e te menduara me mire. Jetesa larg njera-tjetres nuk e ka zbehur per asnje moment lidhjen nene e bije, madje perkundrazi e ka forcuar edhe me shume. Shpresa tregon sot se komunikon me Genten dite per dite permes telefonit, dhe se bashku bejne analizen e dites se njera-tjetres... Ajo flet gjeresisht per marredhenien e saj me Genten, si dhe per marredhenien e Gentes me te motrat. Sa shpesh zihej ajo me to? Kush ishte me tolerante nga ato te tria, per sa kohe jetonin ne nje shtepi? Keto dhe te tjera detaje nga jeta e yllit kosovar i sjell sot per here te pare, mamaja e saj, Shpresa Ismajli.

Sunday, 27 June 2010

Kenge te Huazuara: Ruzgar vs Fisniket vs Bedri Islami

Kenge te Huazuara: Ruzgar "Boncuk" vs Fisniket "Shiu" vs Bedri Islami "Goce Pejane"

Kjo rubrike nuk synon te prejudikoj se kush nga kush ka huazuar por vetem vie ne pah faktin se dy kenge kane ngjashmeri te spikatur. Vleresimet le te behen nga "ekspertet"! Keni parasysh qe ka huazime ne te dy drejtimet. Ndersa, poashtu ne disa raste huazimet behen edhe me marreveshje, thjeshte kenga stershitet nga vet kompozitori etj.

Ju lutem leni komentin tuaj!

p.s. Klipi i grupit turk duket qe eshte prodhim i vitit 2010, ndersa kenga e grupit "Fisniket" eshte publikuar shume me pare si gjithashtu ajo e Bedri Islamit. Kenga turke ka elemente nga te dy kenget! Me ndihmoni, mua me duket te jete keshtu!

Ruzgar "Boncuk"


Fisniket "Shiu"


Bedri Islami "Goce Pejane"


- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

Borrowed songs: Ruzgar "Boncuk" vs Fisniket "Rain" vs Bedri Islami "Goce Pejane"
This board is not intended to prejudice who borrowed from whom come but only highlights the fact that two songs are the salient similarities. Ratings let it become the "experts"! Please note that no borrowings on both directions. While in some cases also made loans with the agreement, simple song by its composer, etc. stershitet.

Please leave your comment!

postscript Clips of Turkish group seems that is the product of year 2010, while the song of group Fisniket published much earlier aswell as the one from Bedri Islami. Help me out here, this is how it seems to me!
]]

Wednesday, 23 June 2010

Shqipe Aliu, E Bukura e Kalifornise!


/photo public domain/

Shqipja, e bukura e Kalifornise

E bukur, bionde dhe e mbushur perplot vetebesim. Bukuroshja nga Kosova, Shqipe Aliu synon te marre kuroren e Miss Teen California, edhe pse thote se gara do te jete shume e nxehte.

Ajo ka vetem 17 vjet. Jeton ne San Diego te Kalifornise dhe beson qe do te jete me e bukura e ketij shteti amerikan. Shqipe Alia, e cila ka lindur ne Kosove, thote se do te perpiqet te fitoje kuroren e me te bukures ne garen qe do te organizohet ne Miss Teen California. E panjohur ne Kosove, por jo edhe ne SHBA, pasi qe mediet atje kane filluar te flasin per bionden e bukur nga Kosova.

Roze: Na tregoni me shume, kush eshte Shqipe Aliu?
Shqipe: Jam 17 vjece dhe jam duke garuar ne garen per Miss California Teen. Jam lindur ne Kosove dhe per momentin jetoj ne San Diego. Jam femija me i madh nga pese femijet e familjes time dhe jam nje model dhe mesim per ta. Besoj dhe kam respekt ndaj vetvetes. Kam vetebesim dhe perkushtim ne pune. Shpresoj te fitoj kuroren e me te bukures ne Miss Teen California. Qellimi im eshte te luaj nje rol pozitiv te te rinjte dhe adoleshentet, dhe t’ua bej me dije atyre se bukuria eshte te kesh zemer te mire, te jesh e mencur, e gatshme per te dhene gjithcka, dhe te kesh besim per te ndryshuar shume gjera.

Roze: Thate se keni filluar karrieren si modele. Kur ndodhi kjo gje?
Shqipe: Nuk do ta konsideroja veten si modele tani per tani, mirepo kam bere disa fotografi dhe menjehere kam marre disa oferta nga agjencite e modes per t’u bere pjese e tyre.

Roze: Cili eshte suksesi juaj me i madh deri tani?
Shqipe: Synimi im me i madh qe e kam arritur eshte se jam zgjedhur te jem njera prej garuesve ne evenimentin qe e organizon kompania Trump. Eshte sukses, sepse ne nje gare te ketille bukurie shkojne me mijera aplikacione nga te gjitha vajzat e Kalifornise. E konsideroj veten me fat qe jam zgjedhur per te marre pjese ne kete gare.

Roze: A besoni qe do e fitoni kuroren e me te bukures ne Kaliforni?
Shqipe: Cdo vajze eshte e bukur dhe ka mundesi qe te fitoje. Shpresoj qe t’a dal sa me mire ne kete gare. Mendoj se do t’ia dale shume mire dhe te prezantohem bukur e keshtu ka mundesi qe edhe te fitoj.Roze: Na flisni pak me shume per kete gare qe zhvillohet ne qytetin amerikan...
Shqipe: Gara mbahet me 21 nentor ne Palm Springs, ku garojne te gjithe garueset me te bukura te Kalifornise. Gjithsecila garuese do te vleresohet ne tri fusha: intervista, ne rroba banje dhe ne fustane mbremjeje. Kriteri kryesor perfshin karakterin, qendrimin, besimin dhe personalitetin.

Roze: Kush ju perkrah me se shumti ne karrieren tuaj?
Shqipe: Familja ime perfundimisht eshte perkrahesja e pare, pas shokeve dhe shoqeve te mia.

Roze: Cilat jane planet tuaja ne te ardhmen?
Shqipe: Planifikoj qe te shkoj ne kolegj pasi te perfundoj shkollen; megjithate ende nuk e di se cili do te jete profesioni im pasi qe ka shume mundesi, edhe pse e di qe do te kete nje te ardhme te ndritur.

Roze: Deshironi te shtoni dicka...
Shqipe: Po, faleminderit per intervisten. Jam shume e lumtur qe jap interviste per nje gazete shqiptare para gares ne Miss California Teen dhe ju siguroj se do e jap me te miren per te fituar. /mehdi abdullahu/gazeta express/qershor 2010/
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

Shqipe, the Beauty from California
The beautiful, full size and full confidence. Beauty from Kosovo, Shqipe Aliu aims to take the crown of Miss Teen California, says that although the race will be very hot.

It is only 17 years. He lives in San Diego in California and believes that will be the beauty of this American state. Albanian Alia, who was born in Kosovo, says will try to win the crown of the bukures the race to be held in Miss Teen California. Unknown in Kosovo, but not in the U.S., after the media there are starting to talk about the beautiful bionden Kosovo.

Pink: Tell us more, who is Albanian Islam?
Albanian: I am 17 years old and am competing in the competition for Miss California Teen. I was born in Kosovo and currently live in San Diego. I am great with child of five children, my family and am a model and lesson for you. I believe and have respect for themselves. Have confidence and dedication to work. I hope to win the crown of Miss Teen California bukures. My goal is to play a positive role of youth and adolescents, and them make informed them that beauty is to have a good heart, being the smart, willing to give everything, and have the confidence to change many things.

Pink: That they have begun careers as models. When this thing happened?
Albanian: I will not consider themselves as models for now, but I made some pictures and I immediately received several offers from agencies modes to be part of them.

Pink: What is your biggest success to date?
Albanian: My big goal that I reached is that I am chosen to be one of the contestants in the event that the company organizes Trump. Success is because such a beauty contest go to all the thousands of applications from California girls. I consider myself lucky that I am selected to participate in this race.

Pink: Do you believe that will earn the crown of the bukures in California?
Albanian: Every girl is beautiful and has opportunities to win. I hope to get out as well in this race. I think it will succeed very well and nice prezantohem so it is possible that even the win.

Rosy: We talk a little more about this race that takes place in the American city ...
Albanian: Race held on November 21 in Palm Springs, where all competitors compete with the beauty of California. Gjithsecila competition will be evaluated in three areas: interview, swimsuit and in evening dress. The main criteria include character, attitude, confidence and personality.

Pink: Who supports mostly in your career?
Albanian: My family is supportive before finally, after friends and my friends.

Pink: What are your plans in the future?
Albanian: Plan to go to college after school to finish, however, still do not know what will be my profession because there are many opportunities, even though I know he will have a bright future.

Pink: you want to add something ...
Submitted: Yes, thanks for the interview. I am very happy to give a newspaper interview for the Albanian front in the Miss California race and I assure you that will give our best to win.
]]

Sevdai Radogoshi: Une Jam Legjende!


/photo telegrafi/

Sevdai Radogoshi: Kush luan me mua - bëhet i madh

Edhe kur është serioz njerëzit qeshen me të. Madje, edhe atëherë kur është i nervozuar dhe nuk është me humor. Ky është çmimi që duhet ta paguajë në jetë për humorin e tij në estradën kosovare. Sevdai Radogoshi, njeriu që 37 vjet gjendet në estradë dhe që ka krijuar Qumilin, Dikin, Gipën, Sylën, zojën Zyba, flet për jetën e tij, karrierën, për herë të parë për portalin tonë.

Kur takohesh me të dhe ai ia fillon dy-tri shakatë e para, ty të duket se është duke aktruar dhe të shkon mendja ta pyesësh se cili qenka ky personazh i ri i krijuar prej tij. Mirëpo, i tillë është ai, humorist i lindur që pa telashe mund të krijojë personazhe, secili më qesharak se tjetri. Sevdai Radogoshi, së pari ka filluar si valltar, në moshën 13-14 vjeçare. Më pas kishte qenë një kohë edhe boksier i kategorisë pendël. Kishte punuar edhe shitës në Mëhallë të Hudumit dhe kasap në thertoren "Agimi". Mirëpo, skeçet e para në estradë i kishte punuar në vitin 1973, për t'u popullarizuar në mesin e viteve tetëdhjetë me "Qumilin" e paharrueshëm.

Prej 1973 në skenë...
Deri në klasën e tretë kam menduar se jam budalla, meqë flisja mbrapshtë dhe njerëzit qeshnin me mua, kurse mësuesi më rrihte. Karrierën e fillova duke e imituar Mixhën Ramë, derisa një ditë mixha Ramë i vërtetë (Fitim Domi), më sugjeroi që për të pasur sukses të mos e imitoja.Për herë të parë në RTP më ka ftuar regjisori Xhemil Vraniqi më 1982. Kam luajtur një monolog të Ramiz Kelmendit, gjakovarin. Tekstin nga gjuha letrare e kam bërë në gjuhë të gjakovarit. Në një promovim të videokasetës në Pejë, Ramizi ka thënë se, Sevdaiu është “doktor i zemrave tona që shëron zemrat tona. Vetëm një tekst të Rifat Kukajt e kam realizuar më 1983 së bashku me Luan Dakën dhe Mixhën Ramë (Baca Kolë) për RTP-në.

Jeni ndër humoristët e paktë shqiptarë që keni luajtur disa role. Sa role i keni bërë deri më sot?
Kam 36 personazhe të mia. Por, kam krijuar personazhe edhe për të tjerët, si psh: Mojen, Zhylafetin, Lumen (Elida Shasivari), Zyra (Zyrafete Gashi), Moni, Hasani (Besim Dina), Haxhi Baba, Elezi (Ibrahim Krajkova), Bujari, Vineta, Noci (Bujar Bobani), baba Hoxhë (Aziz Saliuka), tota Namie, Mumira (Shqipe Hoxha), Shkokla (Arben Danceli), Flakrimi (Arben Lleshi), Fetije Qarallajka (Vjollca Rizvanolli), Zymernija (Shkumbin Radogoshi), etj. Qumilin e kam krijuar vet më 1983. Më 1986 Mustafë Halili, ish-redaktor më tha të bashkëpunoj me Lecin. Unë pa pëlqimin e tij e mora edhe Rasim Thaçin dhe e pagëzova me emrin Cimë, sepse Cima më ka pëlqye shumë si humorist dhe prapë e dua. Për këto vjet sa kam luajt, kam shkruar mbi 800 skeçe dhe 3 komedi. Nuk janë pak a...?
Ishte në një kohë shumë i shikuar emisioni “Treshi përsheshi”?
Me paraqitjen e Treshit-përsheshit (të cilin e pagëzoi Ibrahim Kadriu) kemi bërë revolucion në humorin kosovar. Deri atëherë në RTP humori është interpretuar në gjuhë letrare që e kanë shkruar skenaristët, ndërsa e kanë interpretuar aktorët e teatrit të Prishtinës, Gjakovës dhe Gjilanit. Ne jemi legjendë e humorit në Kosovë, me ne ka fillua humori. Skeçet e Treshit kanë qenë aq të fuqishme sa edhe sot shikohen me kënaqësi.

Pse e luan rolin e Zybasë dhe dadës Pucë?
Sepse s’ka aktore në Kosovë që mundet ta luajë atë rol bindshëm.

A ke pas kontakt me ndonjë aktor të madh? Si të kanë vlerësuar?
Po, jam takuar me aktorin e madh, të ndjerin Bekim Fehmiu. Kur më ka pa në videokasetë në rolin e Zybasë, nuk më ka njohur. Motra e tij i ka tregua se është Sevdaia dhe më vonë Bekimi në prani të Lecit, Cimës dhe Hivzi Krasniqit më ka thënë që këtë rol të femrës, asnjë aktore e Kosovës nuk mundet ta luajë. Bekimi e çmonte shumë rolin e Qumilit dhe më pat thënë “Peshku i madh nuk rritet në ujë të vogël”. Ne rrinim bashkë në Qafë (Prishtinë), në një piceri. Bekimi ka qenë edhe patriot i madh. Po ua japi vetëm një detaj: në vitin 1976, në Beograd, zhvillohej loja Vëllazërimi-Çupariqki. Bekimi me te birin Uliksin përcillnin takimin. Uliksi i vogël, në stadium mbante plisin në kokë... E ka dashur shumë popullin e vet.

Çfarë keni fituar gjatë këtyre vjetëve në skenë?
E kam fituar një grua që është shumë punëtore dhe konsultohem me të dhe m’i ka bërë 4 fëmijë (tre vajza e një djalë) që i dua shumë. Kjo është pasuria ime më e madhe.

Të kujtohet kur je martuar...
Jam martuar në moshën 21 vjeçare, më 1979 me Eljane Rokën. Më të isha njoftuar pesë vjet më parë, i shpreha dashuri, të cilën ajo nuk e kishte refuzuar. Atëherë më pranoi dhe kurrë më nuk më ka ç'pranuar. Më dhimbset e shkreta. A çohet jetë me mua?

Mirëpo, a e ka mashtruar gruan ndonjëherë?
I kam mashtruar dy kazerma të ushtrisë së "Jugosllavisë" e le më gruan. Hera e parë ishte më 1979, kisha qëndruar vetëm gjashtë ditë ushtar. Më lëshuan me diagnozën: mentalno deficita (mentalisht i ngecur). Herën e dytë, në Zagreb, ‘aktrova’ pak më gjatë se herën e parë. Pas një muaji qëndrim, më liruan me diagnozën e njëjtë të psikiatrit. Psikologët dhe psikiatrit ushtarakë i kishin ngritur duart dhe kishin bërë be se në tokë të dheut nuk mund të ekzistojë njeri psikikisht më i sëmurë se "pacienti" i tyre, hahaha. I tillë jam unë, rrezikoj, por punës gjithnjë i hyj seriozisht.

Keni dhënë shumë për humorin shqiptar. A keni lënë pasardhës që do të mund t’i ndiqte hapat tuaj në të ardhmen
Nuk ka pasardhës, humori nuk është pasuri që trashëgohet. Humoristi lind...

A të brengosë fakti që nuk e ke Akademinë e teatrit?
Hahhaa….gjenerata e parë e Teatrit Dodona kur kanë hy në edicion, kanë imituar Cimën dhe Lecin (monologët), por mua s’kanë mund dhe nuk munden askush. Sikur ta kisha Akademinë, talenti im kishte mbet me profesorë të Dodonës, të cilët s’kanë të bëjnë me humor.

E imagjinon dot veten të luash rol serioz?
Kam luajt në teatër më 1989 në komedinë “Teveqeli”, kam pas një rol episodik. Kur kam dalë në skenë, krejt salla ka qeshë. Pa qenë aktor, nuk mund të jesh humorist i suksesshëm, sepse duhet me i njohur lëvizjet skenike që m’i ka mësuar regjisori i komedisë dhe teatrit të Gjakovës, i madhi Hysen Binaku.

Kënd e çmoni prej humoristëve?
Agron Llakajn, disa humoristë të ‘Portokallisë’. Më pëlqen edhe Kabareja e RTV21. I çmoj edhe ata me të cilët paraqitet në skeçe me mua. Secili që luan me mua, luan mirë, se më ka mua afër, përfshirë edhe aktorët e Teatrit të Gjakovës, të cilët më 1979 më refuzuan për t'u punësuar.

Si ashtu?
Unë gjithnjë e kam ditur se do të jem artist i madh, por në atë audicion kam shkuar gabimisht, sepse ata në të vërtetë kishin kërkuar aktor më të dobët se ata. Tashti, herë pas herë i ftoj në kasetat e mia, por jo të gjithë se nuk kanë kualitet.

Çka mendon për Besim Dinën?
Çka kam menduar, e kam realizuar. Duke luajtur me mua është bërë Besim. Më herët nuk e ka njohur askush. Qysh osht, qashtu osht.

Po Stupcat?
Ishin 5, mbetën 4, ishin 4 mbetën 3...suksese në të ardhmen.

Në mesin e prodhimeve më të suksesshme televizive vendore është edhe Kafeneja jonë...
S’është edhe me rëndësi a më pëlqen mua, apo jo...Populli e ka mirëpritur.

Armond Morina?
Si fëmijë Lili e ka pas në klasë dhe më ka lutë me e marrë me luajt. Edhe nëna e tij e ndjerë më ka lutë me e marrë me luajt se krejt jetën është rritë me humorin tim. Dhe, kur është prezantuar para se me hy në Akademi, më ka imituar mua. Përndryshe është aktor i madh.

Kënga e do motivin, po humori?
Për të shkruar humor së pari duhet porosia, pastaj edukata dhe zbavitja. Mua më pëlqen humori pa fjalë banale. Edhe kur personazhi flet diçka banale, është edukata e personazhit, e jo e Sevdaisë.Cili është shembulli yt në jetë dhe pse?
Transformimi prej një personazhi në tjetrin. Çdo personazh imi dallon bindshëm prej tjetrit.

Si ndjeheni pas më shumë se tre dekadash punë? Jeni i kënaqur apo ju ka ngelur peng ndonjë gjë që s’e keni bërë?
Vitet ikin shpejt, shumë gjëra më kanë mbetur pa bërë...

Kush mundet të të zëvendësojë?
Askush. Unë, jam i lindur për humor. Të qëndrosh 37 vjet në skenë dhe gjithherë i pathyeshëm në toplistë - dëshmon se je legjendë.

Cili është budallëku më i madh që ke bërë në jetë?
Kam bërë shumë, s’po di cilin ta dalloj...hahahaa

A janë humoristët, njerëzit më seriozë, sepse kritiku, poeti Zhan Kokto, thotë se poetët janë gënjeshtarët më të mëdhenj që e thonë të vërtetën. A pajtoheni me këtë sintagmë?
Po, sepse e ka thëne Kokto.

A ju ka djegur ndonjëherë humori i pakripë, dmth, a keni pasur pasoja për batutat tua në adresa të caktuara?
Po, më ka djegur, vetëm lëkurën, hahaha....

Thuhet se humori është njëfarë relaksimi për njerëzit e stresuar. Po del se humoristët në mënyrë të tërthortë janë edhe psikologë...
Psikologë e shkuar psikologësh...

Sa i ndiqni emisionet humoristike që bëhen sot?
I shikoj dhe qeshem.

Pse qesh?
Sepse disa më dhimbsen se nuk dinë të bëjnë humor.

A ka traditë dhe perspektivë humori te ne, më duket se më shumë ka sarkazëm, më shumë njerëzit kritikohen sesa cyten të qeshin?
Para 20 vjetësh humori ka pasë perspektivë. Tashti, nuk ka, sepse humor po bëjnë njerëzit që s’kanë lidhje me humor...

U ndamë nga Sevdai Radogoshi, hareshëm, seriozisht dhe shumë miqësisht. /gazmend kajtazi/telegrafi/qershor 2010/
- - - - - - - - - - - - - - - -
[[ translation by google:

Sevdai Radogoshi: Who plays with me - becomes great

Even when serious people laughed with him. Even when it is nervous and is not humorous. This is the price to be paid in life for his humor in Kosovo celebrities. Sevdai Radogoshi man who is 37 years in burlesque and created Qumilin, Dikin, Gipën, Sylën, Mary Zyban, talking about his own life, career, first on our portal.

When you meet with him and he starts two or three jokes before, you look it is going aktruar and mind to ask what is this new character created by it. However, such is he, mood born without trouble can create characters, each more ridiculous than the other. Sevdai Radogoshi, first started as a dancer at the age of 13-14 years. Then there was a time the boxer pendël category. Sales had also worked in the neighborhood butcher in thertoren Hudumit and "Dawn." However, before the variety show skit had worked in 1973, to be popular in the mid eighties with "Qumilin" and memorable.

From 1973 on stage ...
By third grade I think I'm stupid, because people speak evil laugh with me, and the teacher would beat me. Career began by imitating Mixhën Rame, Rame mixha until one day come true (Earn Domi) me to suggest that success is not the first time in imitoja.Për RTP has invited Parkour Vraniqi director in 1982. I played a monologue of Ramiz Kelmendi, gjakovarin. Text of literary language have made the language gjakovarit. In a promotion videokasetës in Pec, Ramizi has said, Sevdaiu is "doctor of our hearts to heal our hearts. Just a text Kukaj Rifat I realized in 1983 along with playing and Mixhën Dakën Rame (Baca Kole) for RTP-in.

Humoristët are among the few Albanians have played some role. What roles have you done so far?
I have 36 of my characters. But the characters I created for others, such as: Moje, Zhylafetin, lumen (Elida Shasivari), Office (Zyrafete Gashi), Moni, Hasani (Besim Dina), Hadji Baba, Elezi (Ibrahim Krajkova), Generosity, Vineta, Noci (Bujar Boban), father Hoxha (Aziz Saliuka) Tota reputation, Mumira (Hoxha Albanian) Shkokla (Arben Danceli) Flakrimi (Arben Lleshi) Fetije Qarallajka (Vjollca Rizvanolli) Zymernija (Shkumbin Radogoshi), etc..
I created his Qumilin 1983. 1986 Mustafë Halili, former editor told me to cooperate with Leci. Without his consent I took the Rasim Thaci and rope pagëzova named because Cima me pëlqye much as mood and love again. For these years as I played, I have written over 800 and three comedy skit. There are few a. ..?

It was in a lot of time watching the show "Treshi përsheshi?
By submitting Treshit-përsheshit (which is baptism Ibrahim Kadriu) humor have made revolution in Kosovo. Until then the RTP humor literary language has been interpreted to have written that the scriptwriters, and actors have interpreted the theater of Pristina, Gjakova and Gjilan. We are tales of humor in Kosovo, we started with humor. Sketch of Treshit have been as powerful as today looked forward.

Why play the role of Zybasë and dadës Pucë?
Because no actors in Kosovo can not play that role convincingly.

Are you after contact with any great actor? How do they assess?
Yes, I met the great actor, the late Blessing Fehmiu. When the video has no role in Zybasë, has not known. His sister has shown that it is Sevdaia and blessing later in the presence of Leci, and Hivzi Cimës Krasniqi told me that the role of women, no actress of Kosovo can not play. Blessing of çmonte many roles and Qumilin Saying "big fish do not grow in low water. We rrinim along the neck (Pristina), in a pizzeria. Blessing has been great patriot. But give them just a detail: in 1976, in Belgrade, held game-Çupariqki brotherhood. Uliksin blessing to his son follow the meeting. Uliksi small sod in the stadium carrying the head ... And many people wanted her.

What have you gained over the years on stage?
I won a woman who is working and consult with me and has four children (three girls and one boy) that I love you. This is my greatest asset.

Remember when you are married ...
I married at age 21 years, with Eljane Rokën 1979. Most were reported five years ago, I expressed love, which she had not refused. Then admitted and never has ç'pranuar. Feel for the poor. A life brought with me?

However, a woman has ever cheated?
I've cheated two army barracks "Yugoslavia" and let the woman.
The first time was in 1979, had only six days remaining soldier. Most diagnosed released: mentalno deficits (mentally stuck). The second time in Zagreb, 'aktrova' a little longer than the first time. After a month stay, released on the same psychiatrist diagnosis. Military psychologists and psychiatrist had raised his hands and had made oath that the earth and earth can not exist on psychologically sick man that the "patient" for them, hahaha. Such am I gamble, but always come work seriously.

Have given much to Albanian humor. Do you leave descendants who will be able to follow your steps into the future?
No seed, humor is not inherited property. Humoristi born ...

A fact that worries have not Academy theater?
Hahhaa. ... The first generation of theater at Dodona when they HY edition, have forged rope and Leci (monologue), but I feel no one can and can not. If the Academy had, my talent was left with Dodonës professors who do no humor.

The dot imagines himself to play a serious role?
I played in 1989 in the comedy drama "Teveqeli" I had an episodic role. When I emerged on the scene, all rooms have laugh. Without the actor, the mood could not be successful, it must recognized that the movement stage has taught me comedy and theater director of Djakovica, the largest Binaku Hysen.

The angle of humoristëve çmoni?
Agron Llakaj, some mood of 'Portokallise'. I like the Kabareja of RTV21.
I appreciate those with whom appear in the skit with me. Everyone who plays with me, plays well, that has me close, including Gjakova Theatre actors, who in 1979 refused to work.

How so?
I've always known it would be great artist, but at the audition went in error, because they were actually looking weaker player than them. Now, from time to time to encourage my tapes, but not all that they have quality.

Know what you think about trust?
What I thought, I realized. Playing with me has been Trust. Previously has not recognized anyone. Since osht, qashtu osht.

Yes Stupcat?
There were five, were four, four were remaining third ... success in the future.

Among the products most successful local television is our touch ...
No important or even like me or not ... people have welcomed.

Armond Morina?
Lili has a child in the classroom and after bid has played with the handle. Even his mother has asked felt the deal with that whole life is played in step with my mood. And when it is presented before the HY in the Academy, I was imitating me. Otherwise great actor.

The theme song will is humor?
To write humor should first message, and then education and entertainment. I enjoy the humor without words banal. Even when speaking something banal character, the character is Education, not Sevdaisë.

What is your example in life and why?
The transformation of one character to another. Each character convincingly distinguishes from another mine.

How do you feel after more than three decades of work? You are satisfied or remained hostages do not have any thing to do?
The years go fast, many things are left without me ...

Who can replace the?
Nobody. I am born for humor. Stay 37 years on stage and always hot in toplistë - shows that are legendary.

What is the biggest budallëku you do in life?
I do too, which I know s'po discern ... hahahaa

Humoristët Are people more seriously, because critic, poet Jean Kokto, says that poets are the biggest liars who tell the truth. Do you agree with this Syntagma?
But because of Kokto said.

Did you ever burn pakripë humor, ie, whether you had your mot consequences for specific addresses?
Yes, I am burning, skin only, hahaha ....

It is said that humor is a kind of relaxation for stressed people. But it appears that indirectly humoristët are psychologists ...
Last psychologists psychologists ...

As humorous follow emissions made today?
I see, and qeshem.

Why laugh?
For some dhimbsen do not know humor.

Is there a tradition of humor and perspective to us, it seems that there is more sarcasm, more people than cyten criticized them laugh?
20 years humor has had perspective. Now, no, because mood but do people who have no connection with the mood ...

Divided by Sevdai Radogoshi, joyful, serious and very friendly.
]]

Gossip definition

Gossip is idle talk or rumor about the personal or private affairs of others. It is one of the oldest and most common means of sharing facts, views and slander. This term is used pejoratively by its reputation for the introduction of errors and variations into the information transmitted, and it also describes idle chat, a rumor of personal, or trivial nature.

The term is sometimes used to specifically refer to the spreading of dirt and misinformation, as (for example) through excited discussion of scandals. Some newspapers carry "gossip columns" which detail the social and personal lives of celebrities or of élite members of certain communities.

TV&Showbiz | Mail Online